En vanlig fredag...

Idag i skolan så hade vi ett Rally eftersom det är Senior Ball imorgon och temat var (varje rally har ett tema) Boys vs. Girls så alla killar skulle ha på sig blått och vi tjejer hade på oss ROSA <3 <3  


En lite suddig bild på Anna, Liz och mig. Pink Ladies! :P 


Rally! :) Som ni ser på ballongerna uppe i taket så är de rosa och blåa. Girls vs. boys.
Vi tjejer vann alla småtävlingar som vi hade under rallyt. Såklart.
Tjejer är helt enkelt bäst.

Efter rallyt hade jag economics, dance och sen anatomy. Under anatomy lektionen så dissekerade jag...... en mega-gräshoppa! Jag har dissekerat massa annat förut hemma i sverige så som riktiga organ osv. och det har jag inga problem med alls med detta var bara uuuaöäk! Ush vad läskiga kryp är!

*
Min labbpartners och min gräshoppa


JAG var tvungen att klippa av alla ben och ta ut ett öga. Smaskigt va?


Jag och min nya labbpartner + vår avklippta gräshoppa


På måndag nästa vecka så ska vi skära upp dom och undersöka insidan, men innan vi slutade och innan vi konserverade vår söta hoppa så tog jag lite bilder :)


Man kan ju inte alltid vara snygg...


Anna som jag är van att se henne. Hon fixar till hennes smink ganska ofta, typ varannan timma :P


Min anatomiklass :) Detta är en av mina favoritklasser, vi har en superhärlig lärare och folket i klassen är underbara!

Nu ska jag fixa mina naglar inför morgondagens dans - SENIOR BALL!

Nu är det dags för Fredagsmyyyysss!


Tack gudmor Annette!

Klädstil: Europa vs. USA

Hej Ellinor! Måste börja med att berömma dig för din blogg, som är sjukt sjukt bra. (Ska själv åka som utbytesstudent i sommar så är ju skönt att kunna läsa om hur någon annan har det)

Tänkte bara fråga dig. Hur klär du dig där nere? Blir det mest som du nämnde för ett tag sen, jeansshorts, linne, hoodtröja, ballerina skor vs flipflopps?

För min del här hemma är jag ganska modeintresserad och klär mig ofta i klänningar med kilklackar/boots och typ kjolar med spetslinne till och massa smycken och sådant. Det känns så långt ifrån att jag skulle byta ut min stil till shorts och ett enkelt linne. Känner du att det finns tjejer som är intresserade av mode så att man kan klä sig lite fashion eller blir man liksom helt uttittad då?
Hoppas du förstår vad jag menar.. är inte den bästa på att förklara!

(ett ex jag läste för ett tag sen var att en tjej kom till en delstat där folk blev helt chockade när hon hade stuprörsjeans och gladiatorsandaler)

Ha det bäst! MASSAAAA KRAM.

Åh tack!!!! Jag uppskattar era kommentarer så himla mycket! :D
Jag klär mig faktiskt väldigt likt som jag gjorde hemma i sverige innan jag åkte och jag har en ganska europeeisk stil, vilket jag får mycket komplimanger för här. Eftersom många har på sin jeans shorts och t-shirt så kan jag ibland "sticka ut" även fast jag själv tycker att de jag har på mig är väldigt vanligt och vardagligt.
Idag hade jag på mig chinos till exempel och jag fick väldigt många komplimanger för det och många tyckte det var superhäftigt :P
Så byt INTE stil bara för att amerikaner inte har någon, haha. Du behöver inte oroa dig för din klädstil. I princip alla här tycker att europeer klär sig väldigt bra :)
För någon vecka sedan hade jag på mig en vanlig shorta men jeans och många av mina vänner kommenterade det possitivt. För mig är det en helt vanlig outfit men för eleverna här så är det "speciellt". Vi har fyra europeeiska tjejer i skolan (inklusive Anna och mig) och vi alla har en väldigt europeeisk stil ;)
Jag tycker att du kan klä dig precis som du gör hemma och ge amerikanarna lite inspiration, haha.
MEN dock vill jag rekommendera dig att klä dig "neutralt" den första veckan i skolan och kolla vad folket har på sig. Första intrycket är viktigt så ett tips är att starta "neutralt".

LYCKA TILL MED DITT UTBYTESÅR!!!!
Har du fått värdfamilj än? Vilken organisation åker du med?? Maila mig eller nåt! [email protected]

Lite bilder från skolan förra veckan, Anna har på sig en klänning och resten har på sig t-shirts :P Trendigt.

Ich bin die Beste

Yero hjälpte mig med rubriken. Jag hoppas att det betyder Jag är Bäst.. annars så lurar han mig.

Idag, torsdag, så var vi i skolan som vanligt och efter skolan så gick Anna och jag till gymmet som vanligt. Gymmet ligger bara över gatan från vår skola så det är nära. En sak som kanske är lite kul för er att veta är att Route 66 går utanför vår skola så vi åker där varje dag plus att det är den vägen vi går över för att komma till gymmet :P
Vi hängde på gymmet i ca. två timmar och när vi kom hem så lagade vi middag och jag blev precis klar med pluggandet så nu har jag tid för en dush!
Imorgon är det fredag och jag och Sofia ska kanske åka och fixa våra naglar eftersom vi har Senior Ball på lördag. Jag berättar mer om det senare men det är typ som homecoming fast med bara seniors :) Jag är super taggad för denna helg!
Lördag: Senior Ball!!
Söndag: Fotografering! (skriver mer om det imorgon)

Nu ska jag dusha så att jag kan gå och lägga mig :)


Försökte hitta en passande bild till detta inlägg men jag lyckades inte riktigt.
Detta är iallafall mitt proteinpulver som jag dricker innan träning. Känner mig lite som en bodybuilder ibland med mina proteinshakes. Onödig fakta.

Om att hamna ett år "efter"

Hej! Jag är mer än tvungen att fråga.
Jag funderar på att åka som utbytesstudent om 3 år. Och jag kan verkligen inte bestämma mig. Jag vet det är ganska långt kvar. Men det är en sak som stör mig lite. Att man kommer 1 år ''efter''. Asså jag har hört att det är fett värt det. Vad tycker du? Tycker du att jag ska åka? Hur kände du? Jag åker som utbytesstudent eller som Au pair efter gymnasiet. Hade du några tankar att åka som Au pair? ;)
Kram!

Hej! :)
Du har rätt. Man hamnar som du säger ett år "efter" men ska jag vara ärlig så är det ingenting som jag har problem med alls. För många så är studenten en stor grej som får folk att stanna hemma i Sverige, vilket jag kan förstå men som jag alltid brukar säga: Jag kommer ju faktiskt ta studenten också och inte bara en gång utan två gånger! En gång i USA och en gång i Sverige.
Det där med att hamna ett år efter skadar inte mig över huvud taget. Jag vet fortfarande inte vad exakt vad jag vill studera efter gymnasiet så varför inte ta ett extra år och tänka på det? På samma gång som jag tar mitt extra år så har jag även möjligheten att uppleva en del av USA plus att jag lär mig ett språk i princip flytande.
Jag minns hur många av mina vänner sa till mig innan jag åkte att jag "förlorar ett år" på grund av att jag åker iväg men jag ser det tvärtom: Jag vinner ett år. 
De "nackdelar" som finns med att hamna ett år efter tar jag till min fördel, så personligen tycker jag att det är värt det.

Att åka som Au pair verkar lite ballt och som du säger, det är något du kan göra efter gymnasiet, vilket betyder att du inte "kommer efter" på samma sätt som när du åker iväg för ett High School år. Jag har tankar på att åka iväg utomlands och jobba efter gymnasiet/högskola men inte som au pair. Det verkar vara en häftig upplevelse men för tillfället så har jag inga tankar på att göra det.

Ifall Du känner dig okej med att hamna ett år efter så tycker jag garanterat att du ska åka. Vad har du att förlora?


Jag i New York 

Live your dreams, don't dream you life.

Vecko Revyn


Vecko Revyn läsning vid poolen i Januari. Kan det bli bättre?

Lite fler svenska bilder från Sofias hus


Dalahästar såklart!


Smörkvivar! Jag saknar dem...


Den typiska saltkoppen


"ICAs egna varor.. lalala"


Jag är inget stort fan av marsipan men det visade sig att det är en av sofias favoriter. De hade två stora marsipankorvar i skafferiet. Hennes favrit efterrätt är dammsugare... bläk säger jag.


Pepparkakor i mitt hjärta

Nu ska jag och Anna sova :) Vi var på Zumba idag innan middagen så vi är trötta nu :P
Sov gott!

En Norsk läsare!!! :D

Hei, jeg er en jente fra Norge som leser bloggen din! Utrolig kul å lese om året ditt... Men jeg undrer på en ting, hva er forskjellen på ungdommene i USA og de i Sverige?

Hej! Gud vad kul att du läser min blogg!!!!
Det största skillanden mellan ungdomar i Sverige och ungdomar i USA.. Gud det är en svår fråga! Jag kan inte säga att alla ungdommar i USA är si eller så, för precis som i vilket land som hellst så är ungdomar olika även fast de kommer från samma land. Eftersom jag bor i södra kalifornien så har jag faktiskt ingen aning om hur ungdommar från andra stater fungerar så mitt svar kommer vara baserat på Mina åsikter utifrån vad Jag har sett här i området där jag bor. Andra utbytesstudenter skulle säkert ha ett annorlunda svar på denna fråga.

Vad JAG tycker är de största skillnaderna mellan ungdommar här vs. Sverige är att ungdommarna I USA/Kalifornien är mindre allmänbildade/mindre smarta om jag får säga så... Majoriteten av de jag träffat och lärt känna kan väldigt lite om världen. De flesta kan till exempel inte peka ut vart kontinenterna ligger på kartan. Som sagt så menar jag verkligen inte ALLA, men över lag så är det så det är tyvärr.

Detta beror garanterat på vilken skola du kommer ifrån eller går i i USA men jag har har fått intrycket att amerikanska studenter är mer lata. (Igen. Jag menar absolut inte alla, men de flesta) I Sverige tycker jag att vi tar skolan och utbildning mer seriöst än i USA.
Skolan är vårt jobb och vår lön är våra betyg. Jag och mina vänner i sverige tar skolan mer seriöst än vad de flesta gör här i USA. Tyvärr så tror jag att det är något som hänt med tiden här i USA. De har på något sätt "dummat ner sig" och lektionerna/kurserna blir lättare och lättare (Detta har jag hört ifrån lärare). I alla klasser kan du göra omtest ifall du inte får godkänt plus att det finns så kallat Extra credit. Extre Credit är typ som en extra hemläxa som du gör ifall du inte har ett bra betyg så att du kan jobba upp det så att du kan få godkänt. Jag vet inte varför jag började babbla om skolsystemet här men det jag försökte komma till var att ungdommar i USA/Kalifornien/Upland är mer lata än vad Jag är van vid hemma i Sverige.

En annan stor skillnad är att det är mer drama här :P Ibland känns det verkligen som att jag lever i en typisk High School film med allt som pågår runt omkring en. Detta beror nog på vilken skola du går i men detta är intrycket jag har fått. Drama drama drama...

Ja du vad mer är en stor skillnad. Klädstilen är något som är annorlunda.
Usa = korta jeansshorts + t-shirt eller jeans + en mjukiströja är vad de flesta har på sig här men det finns såklart undantag. Vissa har till exempel på sig fest/klubbkläder med lösögonfransar och högklackade skor när de går till skolan. Jag skojjar inte.

Det är mycket som skiljer sig mellan sveriges och USAs ungdommar faktiskt med på samma gång så är vi ganska lika. Tonåringar är tonåringar oavsett vilket land du kommer ifrån :P

Inches, gallons, pounds, miles...

Haha nu kommer jag igen med en fråga.. Men hur är matten där? Dom räknar väl inte med kg, cm, cl, dl och allt sånt där? Dom har väl inch, feet osvosv?
Så är det svårt eller.. ahh..
Haha :)

Hahah detta är något jag aldrig kommer att vänja mig vid. Allting är verkligen helt annorlunda. Om du frågar om avstånd så får du ett svar i miles och om du vill baka så är recepten i cups. Folk klagar om att det är kallt ifall det är 70 grader ute vilket för oss europeer kan tyckas vara bastu-varmt osv. Verkligen allt är helt omställt och det är superkrångligt om jag ska vara ärlig. Jag har dock lärt mig att 80 grader är typ 30 grader Celcius och ifall det ska bli över 100 grader så vet jag att jag ska ta på mig så lite som möjligt för att inte avlida i skolan. Så lite koll har jag, haha.
Jag vet att min längd är runt 5.4 feet och min vikt typ 130 nånting pounds (OBS! INTE kg!)

Matten är däremot lätt. De räknar inte med varken cm eller inches. Det är bara massa x och y:n precis som hemma. I min Anatomy klass så räknar vi dock med amerikanska mått ibland, men det är inte ofta alls så det är ingenting man behöver oroa sig över :)

Internet

Linus: hej! jag undrar hur gör du med internet använder du familjens?

ps: din blogg är GRYM!

Hej och TACK!!
Jag tog med mig min egen laptop och jag använder min värdfamiljs internet :)
Det är oftast så det fungerar. Jag tror att i princip alla utbytesstudenter jag åkte till New York med hade med sig sina egna datorer :P Till kommande utbytesstudenter: Var beredd på att bara ha internet några dagar/timmar i veckan. En utbytesstudent jag flög till New York med får bara vara inne på internet en timma i veckan till exempel, medans andra kan vara inne hur länge de vill. Det beror på värdfamiljen.

Nu ska Anna och jag till Natalie och sola och bada!!! YAY

Mini-sweden!

Idag efter kyrkan och gym med Anna så kom vår kompis Sofia och hämtade oss och vi åkte hem till hennes hus. Hennes pappa är svensk och det var seriöst som att jag tog en tripp till sverige när jag var där. Hennes hur hade en typisk svenskt/lantlig/modern inredning och de hade massa svenska saker.






<3






Sofia och Anna :) Sofia var urgullig och började laga mat till mig och annan eftersom vi hade varit på gymmet :)


En klassiker





Skansen-muggen. Sofia sa att hon var så glad när hon såg denna i sverige eftersom vi hade hennes stavning Sofia istället för Sophia.





De hade säkert tio askar Ipren....Bäst mot allt!

Har massa mer bilder att visa er senare men nu måste jag sova! Är ledig från skolan imorgon så vi ska sola och bada med Natalie, Liz och Andrea :)

Gym, tanning, jacuzzi

Igår skrev vi våra sista Finals och ååh det känns jätteskönt! Fashion provet var lätt men att analysera Hamlet på engelska i två timmar var något lite svårare....... får se hur det gick senare. Aja.
Igår efter skolan så åkte vi och åt lunch med en ny kompis Sofia, hennes pojkvän och hans kompis. Det var superkul! Det är så himla roligt och träffa nya personer och ännu roligare är det ifall man "klickar" med varandra. Sofias pappa är från stockholm så de firade jul och nyår i sverige denna jul och hon kommer över i sommar ocksp och stannar typ hela sommaren så vi ska hitta på massa kul Hon pratar inte svenska, men hennes pappa gör. De ska bjuda in Anna och mig på middag någon dag och vi ska äta svenks mat :):)
Iallafall så åkte vi och åt lunch och sen drog vi alla fem till gymmet. Det är galet vad många jag känner som har gymkort på det gymmet vi går till. Vi körde på i två timmar och det hände något konstigt med Anna och hon mådde inte alls bra. Hon hade i princip fått det jag fick de två första gångerna vi gick dit. Vi körde hen hennes och jag hjälpte henne in i huset så att hon kunde lägga sig ner och sova.
Jag åkte vidare med Sofia och hennes pojkvän hem till hans hus för att sola. Det visade sig att hans pool/uteplats låg i skogga så vi bestämde oss för att sätte oss i jacuzzin istället. Jacuzzin var inte uppvärmd så det slutade med att vi satte oss i hans bastu och väntade på att den skulle värmas upp. Det var verkligen kul att hänga med dom och vi snackade hela tiden och åt chips och dipp och drack proteindrinkar :P
När jag kom hem så mådde Anna bättre. Hon hade tagit ett bad och druckit te. Vi vet fortfarande inte vad som hade hänt men vi tror att det var för att hon ätit något dåligt.
Vi fixade oss och åt middag och sen kom våra vänner Vince och Michael Black och hämtade upp oss för att åka till en överraskningsfest. Vi hade blivit inbjudna av Zacs mamma så det var kul att hon tänkte på oss utbytisar :)
Vi var ca. 30 personer där och det var superamerikanskt med heliumballonger, massa snack-mat och en bonfire (lägereld) Det var massa folk vi kännde där så det var jättekul! Vi kom hem vid elva och gick och la oss direkt.

Nu är klockan snart halv fem på eftermiddagen här och jag och Anna kom precis hem från poolen. Vi båda somnade på solstolarna...

Vi har lite olika planer för ikväll så vi får se vad som händer :) Nu måste jag dusha!

TTYL!


Anna - Min Hollänska syster

Hej, en fråga !
Jag trodde att Anna var din värdsyster. Alltså bodde i familjen när du kom dit? Nu verkar det som om hon också är en utbytesstudent? :)

Kram

Anna är en utbytesstudent från Holland och vi bor tillsammans så vi är värdsystrar :) Två utbytisar i ett! :)




Hur jag hamnade i just Kalifornien

hej! jag har också tänkt på att åka highschool år, men är lite nervös för placeringen.. Så jag undrar hur det kommer sig att du hamna just i CA ? :)

Ja du det där är något som jag tror varenda utbytsestudent funderar över. Det är nämligen ingenting du kan välja. De flesta som åker till USA vill till Florida, New York, Washington och såklart kalifornien men som sagt så är det ingenting man kan garantera.
Du kan bli placerad vart som hellst i hela USA. Det är i princip slumpen som avgör så jag hade tur när jag hörde att jag skulle bo i Kalifornien.
Innan jag fick placering så försökte jag inte tänka så mycket på vart jag skulle hamna. Det var ju såklart tillfällen då jag verkligen önskade att jag skulle hamna i just CA men jag försökte så gott det gick att förvänta mig det värsta. Om du förväntar dig det värsta så blir du bara glatt överraskad ifall du till exempel får en placering i Florida, CA eller liknande. FÖRSÖK verkligen att inte ha höga förväntningar för risken är då stor att du kommer bli missnöjd eller besviken. Som jag skrev innan, förbered dig på det värsta. Det är såklart svårt att gå och tänka negativt hela tiden men det jag försöker säga är att inte ha för höga förväntningar. Var öppen till allt!

De flesta organisationer erbjuder såkallade områdesval. Du kan inte välja en specifik stat men du kan önska att hamna i ett speciellt områdesval. Jag önskade västa USA och för det behövde man belata lite mer eftersom det är så populärt.

Jag vill passa på att säga till er kommande utbytesstudenter där hemma att staten är absolut INTE det viktigaste. Det viktigaste av ALLT är VÄRDFAMILJEN! Kom ihåg det!
Tro mig, jag vet. Skulle du vilja bo i kalifornien hos en familj du inte alls trivs hos alls eller bo i Mishigan (bara ett exempel) med en underbar värdfamilj som bryr sig och tar hand om dig. Något att tänka på.



Hittade detta på STS hemsida: Dessa är då de olika områden jag kunde välja mellan, Jag önskade Västra USA.

Vi har delat in USA i sex olika områden för att kunna beskriva det specifika med varje del av detta stora land:

Nordöstra USA -
I det här området är årstiderna skiftade och det finns möjlighet till både sommar- och vintersport. Området har atlantkust, världsmetopoler och böljande gröna kullar. Det är här de gamla "svenskbygderna" ligger. I det här området hittar du New York, Maine, New Hampshire, New Jersey och Delaware m. fl.

Sydöstra USA - Här ligger den färgstarka "amerikanska södern". Här är det varmt och hit åker många amerikaner på semester för att spela golf eller för att bosätta sig under vinterhalvåret. Här hittar du bl. a Florida, Alabama, Kentucky, och Mississippi.

Mellanvästern - Här hittar du den mest typiska atmosfären och mellanvästern representerar med sin ursprungsmiljö det genuina USA. Här kännetecknas människorna som öppna och gästvänliga. Här finns Chicago, Illiois, Minnesota, Illinois, Iowa m. fl.

Solbältet - Här är det torrt, soligt och behagligt året om. Det öppna landskapet består mest av öken och det är stora avstånd mellan städerna. I det här området ligger Dallas, Las Vegas, Grand Canyon och Monument Valley. Området lockar även med storstäder som Dallas och Las Vegas.

Bergsstaterna -
Det här är platsen för dig som gillar natur och äventyrsaktiviteter. Här passar miljön för camping och fiske. Om du gillar skidåkning, då kan du åka i de världsberömda Klippiga bergen. I norr ligger Alaska med sitt fantastiska djurliv och vilda natur. Här ligger Colorado, Utah, Montana etc.

Västra USA - Västra USA har en kust med uppskattat klimat och en utpräglad nyskaparanda. Här ligger USA:s näst största stad, Los Angeles, som är mest känt för Hollywoods stora filmindustri. I det här området ligger även Nevada, Arizona, Oregon m. fl.

Bilder från Universal Studios

Okej jag är jättesen med detta inlägg, men det är så många bilder och mycket att berätta om den dagen så jag har inte riktigt haft tid till att publicera det tills nu.
Iallafall så åkte Anna, Yero, Ruthi, vår värdmamma och jag till Universal Studios under jullovet. Vi lyckades på något sätt pricka in den enda vinterdagen på året så det var SUPERkallt. jag skojjar inte från 20+ dagen innan till 2 grader. Vi alla dog typ. Inte visste vi att det skulle gå ner så många grader på en natt. Vi hade som tur var tagit med oss jackor. Under dagen så blev det inte över 10 grader. helt galet! Nästan lite Sverige varning på det alltså...
Universal ligger ca. 45 minuter från vart vi bor så vi kom dit tidigt och stannade hela dagen. Vi hade faktiskt lite tur för det var extremt mycket folk där men Ruthi skadade sin fot för länge sen så vi hade ett handikapppass för oss alla så vi stod inte i kö någon gång. Helt sjukt bäst. Vissa köer var över en och en halv timma.



Hajen . Jag, Yero och Anna


Vi tog en en timmas lpng tur med en speciell buss som tog en runt ett mega område där de var en massa filmstudior och platser uppbyggda till olika filmer. Denna bild är ifrån en "stad" som de hade där. Det är många filmer som spelats in här och det ser verkligen ut som en hel stad, men allt är uppbuggt av kartong i princip. Det är ingenting bakom väggarna.. häftigt att sel. Just när vi var där så höll de på att bygga upp fler hus inför en film som ska spelas in snart :)


Anna och Yero på Sudioturen :)


Plasthus


Ingenting är vad det ser ut att vara...


Bilar från massa olika filmer


Vi såg bilar från Jurassic park, Tillbaka till framtiden, batman, Fast and furious och mycket mer!


På väg genom Jurassic Park området...




De visade oss hur de gör/fixar fejk-regn.


Från nån Western film


Tunnelbanestation för filminspelningar


En lastbil föll plötsligt ner från taket på tunnelbanestationen.. en specialeffekt såklart.


Hajen

Desperate Housewifes!!!




















Detta är ett föredetta riktigt pasagerarflygplan som de förstört lite... Minns inte vilken film de spelade in här dock.






GRINCHEN och Vemlingar!






Efter lite olika attraktioner så gick vi på julgrans-tändning. De grinchen och alla vemlingar dansade och spelade musik :P

Anna, Yero och granen


SNÖÖ!!!! De hade ett stort lass med snö som publiken stod på :D


Fullt osminkad tjej med noll volym i håret - lägg märke till snön :D


En skådespelare läste ett utdrag ur The Grinch


Hon är med i den nya filmen - The Dilemma. Såg den filmen i lördags faktiskt så det var lite ballt :)


<3


Vemlingar!


GRINCHEN! :)


Jag och Anna efter julgrans-tändningen :)


Lite suddig bild men det var en fin utsikt uppe på berget där Universal ligger.


Yero och Anna




Ellens bilder från Palm Springs


Sweden, Germany, USA, Holland




Lunch




At the mall "The River"


Dinner at babe's

Palm Springs!

I måndags hade vi som sagt ingen skola så Ellen (värdmamma till Marlene) bestämde sig för att åka en sväng till Palm Springs! Ellen, Marlene och Nicole kom och hämtade upp Anna och mig runt elva tiden på morgonen och sen bar det av. Det tog ca. en timma att ta sig dit så när vi kom fram var det första vi gjorde att äta lunch på en mexikansk restaurang. Vi fick ett bord i skuggan som tur var för det var VARMT! Om man jämför med vad vi hade förra veckan (under 20) till 30 så känns det varmt..


Södra Kalifornien är inte bara kändisar och solstränder... så här set det ut i princip överallt. Öken, öken och berg.




On our way!


Jag och Marlene är taggade i bilen :)


Sverige plus Tyskland


Palmer palmer palmer....


Innan vi kom fram till själva staden så stannade vi vid denna skylt och tog biler en snabbis. Det var sjukt varmt!!!


Palm Springs!


Som sagt. Öken och palmer, that's it.
Nicole, Ellen, Anna och Marlene


Denna bild påminner mig lite om Sex and the city 2 när tjejerna kommer till öknen i klänningar och klackar...


Den supergoda mexikanska restaurangen där vi åt





I en hattaffär


Efter lunch och varndring i Palm Spring så åkte vi vidare till en stad bredvid där de hade ett stort utomhus-shoppingcenter med en flod/fors som rann runtomkring affärerna. Riktigt häftigt!


Dinner at Babe's -  Anna, Marlene, Ellen och Nicole
 

På vägen hem så åkte vi igenom Palm Springs för att se det by night :)

FINALS!!!!!

Kort kvällsinlägg:

I måndags var vi lediga från skolan eftersom det var Martin Luther Kings Day så Anna och jag åkte med Ellen, Marlene och Ellens dotter Nicole till Palm Springs!!! Jag jobbar på ett inlägg med massa biler. Publicerar det imorgon.
Idag hade vi en vanlig skoldag och efter så gick vi till gymmet. Vi (Anna och jag) körde på elliptical maskiner i 45 minuter! Jag vet inte vad de heter på svenska men jag lägger upp en bild imorgon.
Denna vecka är det finals week så jag har prov varje dag nu denna vecka.
Jag har redan haft mina finals i Dance och Government så det är över som tur är.
Iallafall så gick vi direkt från skolan till gymmet och så fort vi kom hem så var det bara att plugga.
Imorgon slutar jag runt 12 så det blir en sväng till gymmet och sedan hem för att blogga. Jag har en del att uppdatera er om... Så håll ut i några timmar till :P

Nu måste jag sova. God Morgon Sverige!


Jag plus en hamburgerhatt i Palm Springs


btw: Anna har somnat redan och hon är lite halvt förkyld så hon snarkar.. tihi. Hon är så söt.


Varfor jag skrev pa engelska

Hej,
först vill jag bara säga att jag älskar att läsa din blogg. började nog med att läsa 10 olika utbytesstudenters bloggar men ju när det bara din jag läser. Du verkar ha det jätte bra där borta och jag är så avundsjuk på dig, haha :)
men jag kom på att ett tag skrev du ju alltid på engelska, hur kom det sig att du gjorde det och varför slutade du? :)

Hej och TACK!!! Du anar inte hur glad jag blir nar jag ser att ni lasare gillar min blogg! Det ar sa himla kul! TACK!
Anledningen till att jag skrev pa engelska i borjan av aret var for att jag fick en varning av min organisation. Hogkvarteret i San Francisco hade oversatt min blogg och sett att jag skrivit om min forsta vardfamilj som hade behandlat mig daligt. Jag skrev inga namn i bloggen och jag namde inte heller vart jag bodde sa sjalv tyckte jag att det var ett ganska okej blogginlagg for att publisera for allmanheten men jag antar att min organisation ville "dojla" det. Jag var inte direkt nojd med mina forsta veckor i Kalifornien sa ja.. jag fick en varning och de sa att allt jag publiserar pa bloggen eller facebook maste vara pa engelska plus att jag behovde skicka ett brev dar jag bad om ursakt till vardfamiljen jag hade bott i forst....... 
Jag hade den varningen under tva veckor sa nar tiden var over sa borjade jag skriva pa svenska igen.

Hoppas du fortsatter att lasa min blogg :) Om du undrar nagot ar det bara att fraga! :D


En bild fran igar kvall pa mig och min kompis Natalie. Vi sov over har och jag skriver pa hennes dator just nu sa det ar darfor bokstaverna ar lite muppiga ;)

Gym!


Bilder från idag innan Anna och jag gick till gymmet.
Hahah lite kul, tre olika personer frågade ifall vi var cheerleaders eftersom vi såg typ likadana ut :P
Idag körde jag på kondition 15 minute, styrka och simmning :)
Nu väntar jag och Anna på Natalie som ska hämta upp oss för att åka och äta middag med Andrea och Liz.
Vi ska ha en sleepover! :D


Andrea, jag, Anna, Liz och Natalie efter min dansshow... vilket förklarar min överdrivna sminkning.

Mer frågor och Svar

hej, måste bara säga att din blogg är himla bra! jag har själv tänkt att åka ett år till usa, efter andra året på gymnasiet.
så jag har lite frågor:)
när åkte du, alltså efter vilket år i gymnasiet och hur gammal var du?
är det mycket man behöver betala själv när man väl är där, typ kanske skollunch och annat? hur mycket pengar ungefär gör man av med per månad?
hoppas du svarar! :D

Åh tack!!!
Jag åkte efter andra året på gymnasiet, så jag hade redan fylle 18 innan jag åkte. De flesta åker efter nian eller efter första året på gymnasiet så jag var nog en av de äldsta utvytesstudenter som åkte. Jag vet att min vän också ville åka iväg ett år men hon var inte tillåten för att hon var "för gammal". Hon fyller år ca 2 månader innan mig så ifall du fyller år sent på året så klarar du nog dig :) Jag fyller år i April, vilket var på gränsen till "för gammal".

Din värdfamilj står för mat, bensin, och allt sånt som en familj behöver men ifall du vill ha ett par högklackade skor så betalar du det själv. Det är ganska logiskt.
Angående skollunchen så beror det på. Din värdfamilj måste betala ifall du tar med dig en lunchlåda hemifrån, men ifall du vill köpa mat i skolan så är det du själv som står för det. Själv gör jag lite blandat. Ibland äter jag i skolan och ibland tar jag med mig lunch hemifrån.
Det där med pengar och vem som betalar vad kommer ganska naturligt. Ifall vi till exempel går ut på middag på restaurang så betalar jag i princip alltid min mat själv, men hemma så betalar vår värdmamma all mat.

Oj, hur mycket jag spenderar i månaden? Det är en svår fråga. Jag kan ganska lätt säga att det går att spendera mindre pengar än vad jag gör per månad eftersom jag nu har skaffat gymkort och jag köpte de mesta av mina kläder här osv. Räkna med att lägga ut 2000 - 5000 kr per månad, beroende på vad som händer. Jul, homecoming, bio, bowling, disneyland och resor är saker som gör att det är lite dyrare vissa månader...

Hoppas du fick svar på dina frågor!

Lycka till med ditt beslut, det är ingenting du kommer ångra... :)


En bild från ett av alla våra shoppingcenter :)
Mat är någon jag och Anna spenderar mycket pengar på... vi är stammisar på Panda Express. Vi var där senast idag :P

Kommentera mera!

Jag har lite frågor om vad du tog med dej innan du åkte..

Köpte du mycket skolböcker och sådant? Hur mycket kläder och allt det där hade du med dej? Jag tänkte mer på att man köper väl mycket medans man är där?

Haha tack i förhand, jag ska åka senare och jag längtar verkligen! :D

Hej! Så var det det där med packningen... Du är bara tillåten att ta med din en resväska med en maxvikt på 23 kg. Det är i princip samma mängd packning som får ta med dig om du ska på solresa en vecka i Spanien. Så ja, detta var en sak jag tänkte på mycket. Jag trodde inte att det kunde vara möjligt att packa ner sitt liv i en resväska på 23 kg, men jag klarade det.


TIPS: En lätt men samtidigt stor resväska.
Jag och min mamma gick på resväskejakt och hittade en perfekt väska. Stor men samtidigt lätt.


Den måste vara bekväm också.


TIPS: Svenks flagga, Dagbok/scrapbook och typiska svenska presenter till värdfamiljen


Min familj och min packning tidigt på morgonen den 27 Juli.
Man är tillåten att ha ett handbagage på 10 kg också så väl i New York så köpte jag en träningsväska för att kunna packa ner tunga saker så som dator, skor och saker jag köpte där. Hade min STS ryggsäck plus träningsväskan som handbagage, vilket funkade bra.
 

Sen är det bara att flyga iväg... Minns EXAKT hur jag kännde när jag tog den här bilden när jag var på väg in i planet. Supertaggad och nervös på samma gång.

Packa smart! Jag minns hur vi vägde väskan hela tiden medans vi packade. Vi packade det viktiga först, alltså det jag måste ha med mig och sen var det bara att jobba med me få kg som man hade kvar. Det var ett klurigt pussel, men man klarar det.

Jag tog med mig endast ett par jeans. USA är typ jeanslandet och att köpa jeans här är garanterat billigare än Sverige. Jag reste i mina jeans eftersom de är tunga så på så sätt tjänade jag mer plats och vikt i väskan. Så ja jag köpte mycket kläder här i USA.
Mina skor till exempel. All Stars för 300 kr istället för 700.
Vår/vinterjacka köpte jag här också eftersom det tar mycket plats. Jag hade också tur att hamna i södra kalifornien så jag behövde inte alls tänka på tunga och stora vinterkläder.

Jag köpte inga skolböcker alls. I min skola så lånar man böckerna från biblioteket :)

LYCKA TILL MED DITT UTBYTESÅR!!!!!! :D

Marlenes 18th birthday

I söndags förra veckan så åkte jag och Anna tillsammans med Marlene (utbytesstudent från Tyskland) och hennes värdfamilj till Santa Monica för att äta middag och fira att hon fyllt 18. DEt var superkul!
Innan vi åkte till restaurangen så gick vi ut på Santa Monica Pier! Det var riktigt häftigt att se och jag gillade verkligen lukten och ljudet från havet... Jag + vatten = sant!
Det blåste ganska kallt dock så vi var inte där så länge.


Jag, Marlene och Anna


Marlene, Jag, Anna och Nicole


Santa Monica Pier! Marlene, jag och Anna :) <3


Vi tjejer utanför restautangen. Marlenes favoritmat är indisk mat så vi gick såklart till en Indisk restaurang :)


Tre europeiska utbytesstudenter väntan på mat :)


Maten var så otroligt god!!!!!!!!! Jag åt tandoori chicken och Naan bröd <3 <3



Söta Marlene! hah det var så gullugt när personalen kom in med födelsedasglass till henne: "How did they know it´s my birthday??" Hon var verkligen helt chockad...
Vi hade såklart sagt till personalen innan :)


Marlene öppnar sin present från Anna och mig


HAHAHA! Denna bild säger mer än tusen ord för mig... Jag och Malene skrattade i typ en timma konstant. Vet inte riktigt varför. Vi vara bara flummiga helt enkelt :P

Frågor och Svar

Hej! Är bara nyfiken på vad det är för sorts dans du håller på med? Hur länge har du dansat? :) Så måste jag bara säga att du har en jättebra blogg! och att jag har läst allt från då du for till USA, eftersom jag själv far dit som utbytesstudent till sommaren:D Tack för en spännande blogg!!:D

Svar: Åhh vad kul att du gillar min blogg! Jag uppskattar verkligen era kommentarer :) 
Jag har dansat hemma i sverige sen jag var typ... eh, 3?.. 6?.. 7? Jag minns faktiskt inte riktigt när jag började men jag har dansat så länge jag kan minnas och det har varit blandade stilar så som, show dans, hiphop och disco. De senaste åren har jag både dansat och tävlat i disco dans och det är nog den stilen jag är bäst på.
Här i USA så är jag i en klass som heter Dance Tech, vilket är en grundläggade kurs som omfattar mycket dans teknink så jag skulle säga att det är typ jazz. Gruppen jag är i är otroligt blandad. Allt från nybörjare till riktigt duktiga...

LYCKA TILL MED DITT UTBYTESÅR!!!!!!!


Jag tillsammans med en av mina danskompisar Alexa och en citroncupcake :)
Förresten. Allt ni ser i bakgrunden är en liten del av min skola. Har government i klassrummen till höger. Som ni ser är skolan utomhus.


Jag efter dansuppvisningen i helgen :)

Jag lever, men har mycket att tänka på.

Kom nyss hem från gymmet där jag och Amnna körde på löpband och simmning. Innan gymmet så jobbade vi med ett Hamlet projekt som vi ska presentera imorgon och idag hade jag en stor presentation om Food Bank så jag har haft mycket att göra. Igår körde jag hårt med min personliga tränare och imorgon är det dags igen vid fyra. Är taggad faktiskt. Lisa, min pt, pushar mig något otroligt.. har ett långt inlägg jag skrivit som jag kommer publicera imorgon angående det.
Nu måste vi sova!
Ville bara höra av mig och säga att jag lever - fast med träningsvärk ;)


24 Hour Fitness - min PT

I måndags efter skolan så hade både jag och Anna en tid med våra personliga tränare, vilket var tufft. För mig iallafall :P
Måste berätta om min första träning med Lisa, som hon heter. Hon är supergullig och snäll och innan mitt första pass med henne så mätte vi min längd, min vikt, min fettmassa osv. Hon frågade vad jag vanligtvis åt och lite allmänt om min kost. Vi gick även igenom var mitt mål var och vad jag ville få ut av träningen, ja mina mål helt enkelt.
Sedan började vi... Det känndes bra i början och hon gav min blandade styrkeövningar med kontidionsträning. Jag började såklart bli trött och svettig men inte mer än vanligt. Sen helt plötsligt så blev jag jättesnurrig och började må illa. Jag satt ner och vilade ett tag och drack vatten men jag var tvungen att springa iväg till toaletterna. Jag trodde att jag skulle kräkas för att jag var så trött och snurrig men ingenting hände. När jag återhämtat mig lite så pratade vi igenom min kost igen. Hon sa till mig att jag bör äta mer näringsrikt och speciellt innan träning så hon tipsade mig om en proteinshakedryck som jag ska dricka en timma innan träning så att min kropp kan få i sig den näring den behöver. Vi bokade om min nästa träningstid till veckan efter eftersom jag hade så mycket dans under helgen.

Så i måndags var då mitt andra träningspass med Lisa och hon frågade hur jag kännde mig och frågade ifall jag hade druckit proteindrycken, vilket jag hade. Bildbevis:


I den lilla påsen så hade jag tagit med mig pulver till skolan och mjölken som man ska blanda det med köpte jag i skolan så jag lekte lite kemilektion under min engelska lektion och blandade ihop allt i min starbucks mugg.
På tal om min fantastiska Starbucks mugg så tar jag med mig te till skolan varje morgon i den :) Love it!
Jag ska dricka protein drycken en timma innan träning och det gjorde jag också.

När vi kom till gymmet så körde vi på. Anna gick med sin tränare Evan och jag med Lisa. Lisa sa redan från början att jag är riktigt stark så hon kör tunga fria vikter med mig. Vi gör inga maskiner eftersom de inte låter en göra fulla rörelser. Iallafall så kändes det bra till en början men det var jobbigt. Vilket det ska vara så jag körde vidare. Helt plötsligt kom den där känslan jag hade förra gången jag tänade med henne och jag sprang iväg till toaletterna. Ingenting hände denna gång heller men det var sjukt konstigt hur det bara kommer sådär plötsligt. Har aldrig änt mig förut så Lisa kollade mitt blodsocker och lät mig vila ett tag. Men efter bara en liten stund så var jag på topp igen så vi körde på ett tag till och det känndes bra.
Efter vårt pass så gick jag och Anna på vattengympa... Det var jobbigt! haha jag trodde inte att vattengympa kunde vara så jobbigt men jag tog de stora vikterna så det var helt ärligt ganska tufft. Jag antar att man gör det så hårt man vill, man valde vikter själv osv.
Vi hade inte tid med yogan tyvärr eftersom vi jag hade en stor presentation om Food Bank i min government klass så vi åkte hem efter det.


Anna i omklädningsrummet (efter träning) :)


Jag!!!!! Fan vad snygg jag är altsåååååå. Efter en dush på gymmet med stövlar, mjukisbyxor och handduk i håret så ser man ut såhär... (Bilder från i måndags)

Igår efter skolan så åkte Anna och jag hem snabbt och gjorde ett Hamlet projekt som vi presenterade idag och senare på kvällen skulle vi på Zumba men vi kom dit lite sent så vi körde på löpband och simmning istället :)

Idag så gick vi hem från skolan, vilket vi inte brukar göra. Det tog oss ca. 40 minuter och det var varmt! eller inte supervarmt men en rask promenad i 24 grader blir varmt efter ett tag.
Vi var hemma en liten stund, åt mellis, drack proteindryck, bytte om och gick till gymmer. Tog oss 40 minuter igen...
Jag träffade Lisa och jag körde igenom hela vårt pass utan problem. YAY! Jag var nervös att jag skulle bli svimmfärdig igen men inget hände :)

Hahah jag bara skriver på...

Imorgon ska vi på ett core och abs pass :) Anna och jag kör på hårt nu. Vi båda har gått upp i vikt och vi var trötta i princip hela tiden och hade noll energi. Nu blir det ändring på det!

Men nu måste jag plugga! Har ett stort Anatomyprov imorgon.


"GO SWEDEN!!!"


En gammal bild på min värdsyster Anna och mig från en thanksgivingmiddag i kyrkan. Obs! Det är inte vin, det är grapejuice i glasen.

Igår kväll dansade jag i den sista dansföreställningen för terminen och det var superkul! Jag älskar verkligen att vara på sceen och dansa.
Showen var slutsåld i fredags vilket betydde att ca. 1000 personer satt i publiken och igår kväll så var det runt 800 i publiken. Eftersom det inte var slutsålt igår så var vi dansare tillåtna att sitta i publiken och kolla på showen när vi inte var på sceen, det är verkligen helt otroligt vilka dansare vi har i vår skola. Jag har beställt en dvd från showen så ifall jag på något sätt kan lägga upp klipp på bloggen senare så kommer jag göra det :)
Jag hade det verkligen jättekul med alla tjejer backstage. Vi hade inga loger som jag brukar ha hemma i sverige utan vi var som i ett stort rum  där vi hade musik osv. Det blev mycket skratt tillsammans med mina danstjejer :)

Förresten, under showen igår medans jag dansade så skrek någon i publiken GO SWEDEN! haha jag hade ingen aning om vem det var så jag blev lite chockad. Jag är i mitten, längst fram i alla mina danser plus att jag är toppen av två pyramid formationer så jag antar att folk tyckte jag var knäpp när jag började skratta och såg förvirrad ut medans jag dansade :P

Efter showen så hämtade Natalie, Anna, Liz och ndrea upp mig i mitt supersmink och mjukiskläder och åkte hem till Andrea och kollade på film. Vi ringde också lite vänner - Liz var shoshinglingping från Japan....... inga kommentarer. Jag har fått magmuskler av allt skrattande är allt jag kan säga.

Imorse har jag jobbat på ett Hamlet projekt med Anna och snart kommer Ellen och hämtar upp oss för att åka till LA! Marlene (den tyska utbytesstudenten vi känner) fyllde år i veckan så vi ska ut på restaurang med hennes värdfamilj. Ska bli superkul! Klockan är två här i Cali och hemma i Stockholm är den ca. elva på natten så jag tackar för mig med att säga godnatt ;)

Imorgon är det personlig tränare vid fyra efter skolan, vattengympa (tantvarning) kl. 6 och Yoga kl. 7:30. Full fart

Genrep och Finals

Idag hade jag min första Final test i Government, vilket betyder att vi hade ett mega prov som omfattade allt vi lärt oss under hela denna termin... jag var nervös innan men jag hade pluggat på bra mellan alla dansträningar och liknande. Jag kom hem från dansgenrepet för ca. en timma sen så jag slängde i mig middag och kollade mitt resultat. Jag fick ett A!!! 64 av 70 frågor rätt :):) Betyget man får på sitt final-test är i pricip det man får i slutbetyg :D Fick även tillbaka ett matteprov..



Detta är en femtedel av det vi hade prov på - government.
Government är det svåraste ämnet för mig här i usa så jag är jättejätteglad nu!


Mitt mattetest jag fick tillbaka idag - bäst i klassen :):):)


Jag för nån halvtimma sedan i mitt sceensmink - trött efter en lång dag med prov och dans...


Våra dräkter bakifrån :)




Jag är super taggad för uppvisning nu! Föreställningen är imorgon på kvällen kl. halv åtta och på lördag också samma tid. Kom hit och kolla om ni vill - jag säljer biljetter för 7 dollar istället för 10 så ni sparar pengar ;) haha


BILDBEVIS! Jag pluggar och bloggar (och dansar) på samma gång! Jag skriver i bloggen så fort jag har tid :)


Trött och supersminkad tjej i pyjamas - bilden är tagen för typ två minuter sen ;)


Ni kan även se min fancypancy mobiltelefon liggandes på bordet. För er som inte hängt med mig i bloggen så blev min mobil stulen i New York så jag köpte en ny.... för 30 dollar = 200 kr. Den är super ball.

Jag har inte så mycket mer att säga nu annat än att jag ska tvätta bort allt danssmink, ta en dush och hoppa i säng. Imorgon skriver jag ett final test igen..... och så ska jag uppträda på vår dansshow.. mycket att tänka på.

PUSSAR

Dance, Dance, Dance

Imorgon har vi ett final test i vår American Government kurs. Det är ett prov som omfattar ALLT vi lärt oss under hela terminen... I Sverige har vi inte Finals som de har här i USA så jag vet inte riktigt hur detta ska gå.
Jag har dansat varje dag och jag hade vår första genrep. idag och har ett till genrep imorgon också. På fredag och lördag har vi våra shower. Berättar mer sen.
Jag har även skaffat gymkort och personlig tränare. Jag träffade min tränare Lisa för första gången igår... måste berätta om det senare i ett inlägg. Kan lägga upp en bild på oss också :)
Jag och Anna har även gått på yoga och Zumba klasser nu i veckan.
Nyårslöften 2011 nu kör vi! haha

Jaja jag har verkligen inte haft tid med bloggen de senaste dagen så detta blev en kort sammanfattning av vad jag gjort de tre senaste dagarna.

Pusspuss <3


Min Nyårsafton

På morgonen så fixade jag och Anna oss ganska tidigt så att vi kunde fira det europeiska tolvslaget. Vi hade alkoholfri cider som vi skålade med och jag år gravad lax som jag köpt på IKEA :)


Facelook


Lax och sparkling cider


Anna inväntar tolvslaget...


Meeeeee

Lite senare på eftermiddagen kom Marlene, en tysk utbytesstudent som vi känner väl, och vi snackade tjejsnack i vårat rum tills det var dags att gå på restaurang. Vi bokade bord på ett steakhouse för någon vecka sedan innan vi visste att Marlene, som är super vegetarian, skulle komma. Men det gick bra ändå.
Efter restaurangen hämtade Ruthi och Yero upp oss och vi åkte till kyrkan.
Väl där så sjöng vi tjejer kareoke och åt popcorn. Efter någon timmas kareoke så var det dags att ha mässa så en kille pratade om gud och jesus ett bra tag. Klockan började bli mycket och jag viskade till Ruthi och frågade ifall prästen visste att det var fem minuter kvar till tolvslaget. Ruthi gick och sa till en av tjejerna som höll i allt men de verkade inte bry sig.
Pastorn höll fortfarande på att be när klockan slog tolv men eftersom jag är jag så ställer jag mig upp och börjar öppna vår cider flaska och säger Happy New Year. Folk började kolla på sina klockor och insåg att klockan faktiskt var över tolv.
Efter ett tag så åkte vi hem och sov.
Jag måste vara helt ärlig och säga att det inte var det roligaste nyår jag varit med om om man säger så.


Vi europafolk satt och drömde oss bort till fyrverkerier.
Yero, Marlene och Anna


Ruthi och vår värdmamma


Jag och Marlene försökte ha kul


"Happy New Year!"


My sister


I bilen på väg hem efter ett kyrko-party

Vi kom hem och gick och la oss ganska snabbt eftersom vi skulle upp klockan fyra på morgonen för att åka till Pasadena, en del av LA, och kolla på The Rose Bowl Parade. Det är en jättekännd parad som går varje år den första Januari. Folk övernattar på gatorna för att se den men vi bestämde oss för att komma dit tidigt på morgonen istället. Vi kom dit vid sex på morgonen och hittade en bra plats där vi fällde upp campingstolar osv. Vi var fem utbytesstudenter, Ruthi och en annan värdmamma. Klockan nio började paraden och vid tio kom det till oss (paraden är lång).
ALLT är täckt med blommor eller andra växter, ALLT. Det var super häftigt att se!




De hade en svensk flagga!!


Det är inte målarfärg - det är blommor.....


Återigen . ALLT är växter!!





Dessa väggar är täckta med små små frön. INGENTING för visas. Allt måste vara helt täckt med organiska växter.









Fatta att detta är gjort av ris, bönor och liknande!!!





Det var sjukt häftigt att se och det var huuur mycket folk som hellst där! Paraden slutade vid elva och när vi kom hem så somnade vi alla tre (Marlene, anna och jag)

Gott Nytt År!


RSS 2.0