Halloween weekend i USA!

Tjolahopp Sverige!
Nu ligger jag i min säng och klockan är snart åtta på morgonen (lördag). Vi ska (som mina följare vet) till Food Bank.... och det regnar. Det har bara regnat kanske fyra dagar sen jag kom till USA och just nu kännde väder gudarna för regn. YAYYYYY!
Anyway. Igår kväll hade Anna och jag INGENTING att göra (Vi rensade kylen...................) så klockan nio på kvällen bestämmde vi oss för att sätta på oss mjukisbyxor och tjocktröjor och dra på en läskig bio. Vår värdmamma skjutsade ner oss och vi laddade med popcorn och godizzz och det var najs att ha stretchiga byxor om jag säger så.
Vi såg Paranorman Activity 2 och jag satt som som jag alltid sitter under skräckfilmer, med händerna framför ansiktet. MEN jag lovar, jag ser alltid på hela filmen det ser bara inte ut som det. Jag känner mig mycket säkrare med någonting som täcker mig/skyddar mig. I know I´m wierd.

Anledningen till att vi inte hade någor att göra igår var för att de människor vi känner här var på halloweenfest såklart. Vi är inte tillåtna att gå på fest.

Idag efter Food Bank ska jag och anna till en av de ENORMA Halloween affärer de har här och kolla efter hennes outfit. Jag har redat fixat min, jag ska vara barbie, haha. Eller en nördig nörd. Efter Halloween shoppingen ska vi till The Mall och äta och sen hem och ikväll ska vi göra något med Liz (Elisabeth) och Sam. Sam har körkort så det är bäst. Berättar mer om vad vi ska göra senare.

På Söndag är planerna att gå till kyrkan på morgonen som vanligt... och på kvällen ska vi till en halloween "fest" i kyrkan och efter gå trick och treat med liz och lite annat folk. Jag lovar att ta massa bilder.

ehhhh okej så om fyra minuter måste jag vara uppe ur sängen påklädd med frykost i magen. Så jag hoppas ni upskattar att jag skriver. Jag vill verkligen skriva mer ofta men jag har bara inte tid ibland.

Nu MÅSTE jag skynda mig!

Hej dåååååååååååå

Homecoming game

Bilder från the football game dagen före homecoming :) Måste sova nu :) pussss


Videoblogg


Mer bilder från homecoming ;)


I bilden på väg till fotograferingen

En av seriöst över tjugo fotografer skrek GANGSTAAA!!!!! Jag tänkte: Okej!


Enn annan fotograf skrek - LEG PICTURE! Det var lite vingligt i höga klackar...


Party bus innan avfärd!Syster och bror - Yero var såååå söt! Han hade kammat året för att få afro ;)


I väntan på alla sextio peroner som skulle vara på samma buss. På homecoming var det sammanlagt ca. tusen pers.


Så var det dags för parfoton. Det tog mycket tid!! Alla ska fotas :P


Me and my date Zach - fotograferna fick alla paren att posa :P


Love you <3


Sisters <3

Bilderna är lite i oordning - party bussen var efter fotograferingarna :)

Homecoming förberedelser!

Friday - the day before

Starbucks as always ;)


My lovely sister


Manicure!

THE Day! Lördag:

Sleep. Me to the right, Anna to the left


Anna- Sleeping beauty


Me :P Första gången vi inte gick till food bank så vi fick äntligen sova ut för första gången sen vi kom hit! Vi hade båda öronproppar och ögonbindlar. INGET kunde stoppa oss från att sova


Efter lite havregrynsgröt så var vi uppe och redo att åka till hårsalongen


Anna at the saloon!


I myskläder redo för frisering


Before


Man måste ju ha lite före och efter bilder. Detta är då en före-bild


EFTER! Taggad på vägen hem i bilen :)


Sen klädpåtagning och sminkning - ni ser baksidan av håret i spegelbilden.


My mom and Anna. Kollar smycken :)

Om jag ska beskriva förberedelserna med ett ord - STRESS. Jag vet inte varför vi stressade så mycket jag och anna. Jag antar att det är för att vi är Tjejer med stora T:n. Vi blir aldrig riktigt fördiga ;)

Efter alla dessa förberedelser började det! Äntligen var det dags!

HOMECOMING!

En bild säger mer än tusen ord


Me, Devin and Anna


Jag är i svart, typ i mitten. Till höger i bild kan ni se två av de åtta Homecoming prinssessorna.(en i guld och en i lila) Om ni tycker de ser lika ut är för att de är tvillingar :)


Buss limon som körde oss runt. NAJS!!!!!


GIRLS <3 Grannara hade barnkalas så medans vi tog bilder så kom det över badbollar hela tiden - har en ovanför mitt huvud...


Boys, boys, boys


Flickor


All the boys - min date var den silvriga :P


Fotografering...


Det blev mycket foton...


Killarna igen


Vi tjejer :)


Fotografering


Jag var rädd att jag skulle trilla i poolen, haha. Jag och min date Zach är i mitten typ.


Gangsta.


Buss limousinen - Party bus!!!

Nu ska jag och Anna sova middag. Berättar om allt senare när jag är piggare :P


8:e plats på EM!!!!!!!!!!Jag önskar verkligen att jag kunnat vara med er! Miss you <3

THE Family


Yero, Ruthi, Mu mom Cheryl, Me, Anna, Daryan, Tugu, Kristen

Min mamma köpte en ny bil för någon vecka sen så att vi alla kan åka på resos tillsammans :)
Bilden ser ni i bakgrunden. Vi firade på Cherry on Top.Nu börjar förberedelserna för HOMECOMING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LYCKA TILL PÅ EM TJEJER!!!!!

Om jag inte varit i USA nu hade jag varit i Danmark på Disco EM. Jag saknar er tjejer! LYCKA TILL!!! Ni är BÄST! <3 <3 <3


KOM IGEN NU DISCOLICIOUS!!!!!!!!!

TEAM SWEDEN!SM Maj 2010 - miss you all!


Svar 4

Bellen:
Vad tror de om Sverige? :)
När passar det dig att prata på skype? (är det dags snart?... är det dags snart?.... är det dags snart?)
många blöta pussar

Svar: Haha Bellen. Jag pratade med dig igår för första gången sen jag flyttade hit! Jag blev så himla glad över att se dig(webcam)!!
Folk jag pratar med i skolan tycker att Europa är "roligare". I Europa har vi klubbar och vi festar mycket - enligt dem.
Fast så är det i och för sig i de flesta europeiska länder. Vi har ju klubbar och folk går ut och festar. Vi har ju även en alkoholgräns på 16 eller 18 beroende på vilket land man talar om och här i USA är gränsen för alkohol 21 så amerikanare tycker att folk från Europa är lite mer galna än vad folk är här.
Under första veckan så sa många av mina lärare till mig när jag sa att jag var från Sverige "Ohh of course you are. Blond hair and blue eyes!"
Så ja, svaret på din fråga Bellen: De flesta tror att sverige är ett kallt land med blonda tjejer som springer runt.

Jag har förresten fått en del skumma frågor (amerikanare vet allt om USA och inget on resten av världen. Typ.):
Har ni iPods i Sverige?
Har ni asfalt och vägar?
Har ni amerikansk musik i Sverige? Hur kommer det sig att du vet denna låt?
Hur lärde du dig prata engelska?
Skickar ni sms i sverige?
Har ni kranvatten?
Vad är Europa? Vart ligger det? (detta är den absolut dummaste fråga jag fått, killen som frågade frågan var ca. 15 år............)

Jag kom precis hem från skolan nu så jag ska sätta mig och äta mellis innan jag börjar plugga.
pusselipuss


Svar 3

Anonym:
Vad är det konstigaste du har ätit i usa som du inte ätit i sverige?

Säg något typiskt amerikansk?

Vad är det bästa med dina värdsyskon?

Du är jättesöt och din blogg är verkligen jättebra, har läst den varige dag från några dagar innan du åkte till usa :D

Svar: Det konstigaste jag ätit är utan tvekan de friterade Oreo kakorna jag köpte på en marknad för ett par veckor sedan (bild). Jag köpte de mer på skämt eftersom det var så absurt. Hur kan man fritera chokladkakor? Jag har ätit en del andra udda saker som Jell-o och jag gillade det inte. Det är som gelé med olika smaker och det är super sött precis som allt annat här. Amerikanska matvanor skiljer sig mycket från Svenska/Europeeiska.
Känner du för tre Donuts till frukost - ja då äter du tre donuts till frukost. Läsk fem gånger om dagen - ja absolut!
För mig är det helt ärligt frustrarande. Jag blir seriöst arg när jag ser folk i skolan äta Pop Tarts till frukort eller våfflor med sirap.
Jag kan berätta om en diskussion vi hade i min US.Government klass. Vi diskuterade om de skulle införa skatt på läsk och på så sätt få in mer pengar till att bekämpa fettma men även för att höja priserna på läsk och på så sätt minska konsumptionen av det eftersom det är dyrare och folk inte vill köpa läsk längre. Av de som pratade i klassen så var jag det enda som tyckte det var en bra idé. Vatten kostar lika mycket som läsk här och det tycker jag är knäppt. Det var en kille som jag sa emot mig hela tiden och hans argument var att han drack fem läskburkar per dag men han blev inte tjock.
Det handlar inte bara om att vara tjock eller inte - det handlar om hälsa. Kroppen mår dåligt av så mycket socker och din kropp kommer sluta fungera i förtid om du fortsätter dricka läsk som vatten oavsett om du blir fet eller inte. Jaja jag vet inte varför jag började prata om detta. Jag tycket bara det är så himla sjukt.

Något typiskt amerikanskt. Hmm menar du något typiskt amerikanska uttryck?
Slang här är vanligt och jag har verkligen inte lärt mig allt ännu men en sak jag hör ofta är -ish i slutet på ord, vilket betyder ungefär. Till exempel: I´ll be there at nineish = jag kommer vara där ungefär nio. Eller: That girl has blondish hair.. jag tror ni hajjar.
Ett annat ord som jag hör heela tiden är Neat = snyggt. Jag hade inte hört det innan jag kom hit men folk använder det väldigt mycket. Ex: wow, that house is neat.
ahahahaha ett annat uttryck som Jag använder mycket är: What´s up boo. hahah det är lite som ett internskämt.

Mina värdsyskon är super! Jag bor tillsammans med Anna 93:a från Holland och vi delar rum och är tillsammans praktiskt taget hela tiden. Anna är perfekt! Jag är så himla glad över att vi har varandra och utan henne hade det varit mycket svårare. Vi har precis samma musiksmak och vi båda är väldigt tjejiga av oss och gillar smink, naglar, shopping osv. Ja ni vet, tjejer liksom. Det jag älskar med Anna är att vi tycker väldigt lika om saker. Vi båda är utbytesstudenter och vi går igenom exakt samma sak. Om det är jobbigt eller om något känns konstigt eller svårt så pratar vi med varandra innan vi pratar med exempel vår värdmamma eftersom de mesta vi "irriterar oss på" är just skillnader mellan kulturer. Vi har varandra och vi stöttar varandra, vilket verkligen hjälp oss båda att klara av "kulturchockar" osv. Det jag gillar är även att vi båda kan ha olika vänner och göra olika saker utan att känna att det andra personen "sviker en". I och försig så har vi nästan bara gemensamma kompisar men jag tycker att det fungerar väldigt bra just eftersom vi är så himla lika. Jag var rädd i början att vi skulel ha svårt för att hitta kompisar eftersom folk kanske tror att vi har varandra och att vi inte låter in någon annan om ni förstår vad jag menar. Men det har som sagt fungerat superbra. Jag har folk jag pratar med som inte hon känner och tvärtom.Love my sis!

Min värdbror bor inte med oss. Detta kan låta lite komplicerat kanske. Yero 15 år från Tyskland, bor tillsammans med Ruthi (min värdmammas bästa vän) och de bor väldigt nära oss. Vi kallar oss för The Adams Family eftersom vi är en stor familj - Ruthi, min värdmamma, Yero, Anna och jag plus min värdmammas barnbarn (som flyttar till arizona snart) och en utbytesstudent från mongoliet som bor tillfälligt hos Yero och Ruthi. Jag vet det är komplicerat.
För att förenkla det hela: Jag, Anna och Yero är syskon. Vi är tillsammans i princip hela tiden - vi åker till skolan tillsammans, vi åker till kyrkan tillsammans, vi äter middag tillsammans ofta osv. Jag brukar även säga att jag har två mammor eftersom vi är med dem båda varje dag och vi inte har någon värdpappa.

Yero är super! Yero är garanterat det smartaste 15-åring jag har träffat i mitt liv. Han är en grant-student (tyskland goverment betalar för honom) och han är det enda som de betalar för i hela tyskland. För att det skulle batala behövde han göra massa tester, intervjuer och uppsatser osv. Han är supersmart och helt underbar så han fick det. Det som skiljer honom från Anna och mig är även att hans betyg och detta skolår räknas för honom. För Anna och mig så räknas inte detta skolår så jag måste till exempel "gå om" trean när jag kommer hem till Sverige.
Han är en störtskön kille och påminner mig på många sätt om min "riktiga" lillebror Oscar hemma i Sverige. Jag tycker verkligen om att prata med honom och han är också från europa så vi tänker väldigt lika om saker.


Svar 2

Anonym:
Hur liberala är folket där borta egentligen? teehee


Svar: Jag antar att det beror lite på vart du befinner dig i USA. USA är ett stort land och delstaterna skiljer sig mycket från varandra. Här i Californien till exempel är folk mer liberala om man jämför med exempelvis Texas.
Jag vet inte riktigt heller om du menar liberal politiskt sätt eller liberal som i "fri".
Californien har en väldigt blandad population. Vi gränsar till exempel till Mexico så vi har väldigt mycket Hispanics här men också en del asiater. Som sagt, det är en väldit blandad folkgrupp med mycket blandade religioner vilket gör det svårt för mig att svara på om "folket" är liberala eller inte. Det beror mycket på vart du kommer ifrån och vilken religion du utövar. Jag är också övertygad om att det är skillnad mellan de stora städerna här (Los Angeles, San Francisco osv.) och de mindre samhällen som finns. Sen har det också att göra med hur man ser på liberal. Vad är liberalt och inte?

Jag kan bara svara ifrån vad jag sett och upplevt här och det jag kan säga är att överlag så är folk mer konservativa här än vad jag är van vid. Jag har svårt för att ge er exempel eftersom de exempel jag har inblandar folk i min amerikanska närhet/värdfamilj osv.

Lite fummligt svar kanske men jag vet inte riktigt hur jag ska formurela mig utan att skriva saker som kan "skada" någon här eller som kan tolkas som att jag tycker illa om någon/något. Hoppas ni förstår vad jag menar.


Jag saknar er!!!About two years ago, right?

I love you <3 <3

Videoblogg

Filmade denna video igår (fredag). Ursäkta min Svenska.....


Svar 1

Sara:
hur kommer det sig att du valde att studera ett år i usa? har du möjlighet att åka hem någon gång? hur länge har du varit tillsammans med din pojkvän? jag har själv funderat på det, men känns som om jag kommer sakna familjen och framför allt pojkvännen så mycket!

   

Svar: Jag ansökte till att göra detta för lite mer en ett år sen och det hela började med en facebook status som en bekant till mig skrev. "USA HIGH SCHOOL Hej då sverige" någonting liknande stod det. Jag tänkte direkt att fan vad tufft att hon ska åka, jag hade aldrig vågat. MEN jag började ganska direkt att kolla runt på nätet om information och det som "gjorde det" för mig var när jag tänkte: "Om jag inte gör detta nu så kommer jag aldrig att göra det." Jag är född i April 92 så jag var nästan för gammal. Jag visste att jag aldrig komer lära mig flytande engelska i skolan hur mycket jag än jobbar så det enda sättet att lära mig prata flytande var att åka till ett engelsk talande land och leva där. När jag väl hade fått idén att åka så gick det fort tills jag ansökte. Jag kommer ihåg hur jag skrev ut papper och bokade ett möte med en lärare i min skola innan jag pratade med mamma och pappa. Men som jag skrev tidigare så gick det fort i början. Några dator klick senare så drog det igång med intervjuer, möten och pappersarbete. Om jag ska vara helt ärlig så fattade jag inte riktigt att jag verkligen skulle åka till USA tills typ två månader inann jag åkte. På riktigt. Allt jobb där i början känndes så overkligt och det var "så långt kvar" till USA så jag tänkte inte så mycket på att jag verkligen, vergligen skulle sätta mig på ett plan och dra. Fast samtidigt så tänkte jag på det VARENDA DAG. Det är väldigt svårt att förklara. Jag tror mamma och pappa förstår för de lever ju liksom med mig och var inblandade i alla förberedelser också. Jag tänkte på det varje dag men samtidigt så "förstångde" jag det lite. Det var så overkligt att jag, Ellinor, skulle åka till USA och bo där i ETT ÅR utan familj, vänner. (Vid det tillfället hade jag inte min pojkvän)

Jag har inte möjlighet att åka hem under året och jag får inte heller ta emot besök förrän de sista månaderna. Denna "regel" finns av en anledning. Om du skulle åka hem till Sverige under året så skulle det vara otroligt jobbigt att ta farväl igen och om du får besök hemifrån tidigt under året så kommer man bara längta hem mer eftersom man inte anpassar sig till sitt "nya liv".
Ett år går otroligt fort också så om du väl bestämmer dig för att åka iväg så tycker jag att du ska ta vara på tiden du har där för det kommer vara ett av de bästa åren i ditt liv och du kommer få ut så otroligt mycket possitivt av det.

Jag och min pojkvän har varit tillsammans i snart tio månader. Jag träffade honom efter jag ansökte och bestämde mig för att åka och jag minns att jag inte pratade om det med honom i början eftersom jag inte visste hur allt skulle sluta och så. Jag blev kär och vi blev tillsammans men jag tänkte inte så mycket på hur det skulle bli med USA osv. Det var ju så långt kvar tills jag skulle åka. Det var liksom overkligt på något sätt. Tiden gick och tillslut stod vi där på Arlanda och skulle säga hej då.
Sista veckan innan jag åkte mådde jag ganska dåligt över det. Jag kunde inte fatta att jag skulle lämna alla här hemma. Jag skulle inte träffa dom på ett år.
Men som vi (jag och min pojkvän) sa till varandra och som mamma och jag pratade mycket om. Är det meningen att vi ska vara tillsammans så kommer vi klara av ett år. Klarar man detta klarar man allt.
Jag saknar alla där hemma otroligt mycket men jag vet att de stöttar mig allihopa och de finns med mig vart jag än går i mitt hjärta men det gäller att släppa taget om sverige lite och ta vara på de månader man har här. Jag vet att det låter konstigt men det är exakt vad man måste göra. Jag vet att min familj och mina vänner kommer finnas kvar när jag kommer hem. Dagens teknik gör det hela mycket lättare också. Skype till exempel. Jag, min familj och min pojkvän kan prata gratis via internet! Det enda som stoppar oss är tidsskillnaden...
Frågestund!!!

Tjolahopp alla i Sverige!
Här i California slog klockan precis sju och jag har är redo att åka till skolan, ,yey! Iallafall. Eftersom jag inte hinner blogga nu så tänkte jag köra på en sk. frågestund! Så snälla även om ni känner mig eller inte, skriv frågor! :):) Jag blir ööööverlycklig av kommentarer!

Så fråga på i kommertarsfältet så svarar jag i ett inlägg efter skolan.Pusspuss

OBSOBS! Det var meningen att detta skulle postas imosre men jag hade visst glömt trycka på publicera knappen, oppsi. Aja, jag postar det nu istället. Dags för middag!


A few pic's from Disneyland!Klockan är mycket och jag måste sova nu men jag laddar upp mer bilder imorgon!

Fashion class

Ojoj nu gor jag nagot forbjudet... Jag sitter namligen i skolan och har fashion klass. Klockan ar tjugo over tolv och jag slutar efter nasta klass (engelska) om en timma och tjugo minuter. Vi har en forkortad dag varje onsdag sa vi slutar tidigt :) Dert kanns jattekonstigt att skriva med ett amerikanskt tangentbord!

Nu maste jag borja jobba!

En grej hande i min matte klass imorse som jag maste beratta om senare nar jag kommer hem...

Snabbt inlägg!

Godmorgon! (God eftermiddag för er)

Idag ska det bli 37 grader och jag vet inte vad ja ska ha på mig. Igår svettades jag ihjäl och jag hade linne och shorts. Det går ju liksom inte att ha mindre kläder på sig!

Efter skolan idag ska jag till ett gym/träningscenter som ligger precis bredvid skolan. Via internet så har jag fixat ett 7-dagars kort gratis så nu ska det tränas!

Förresten! Vi hade ett övningsprov i Anatomy klassen och jag fick bäst i klassen!!!!! YEAH! 27/30 Den frågan jag hade fel på hade jag till och med rät på på sätt och vis... Jag skrev Axis (namnet på en ryggkota) istället för The neck. Frågan var, vart kan du hitta detta ben och så var det en bild på en ryggkota (The Axis).

Nu måste jag springa och äta frukost!!!!

Skriver senare efter kyrkan ikväll! 


Bästa helgen i America so far!

Fredags: Mamma du vet vad jag gjorde. Jag kan inte skriva öppet här men jag hade det så himla kul! Dansa + träffa nya vänner + ha kul!

Lördag: Food Bank på morgonen som vanligt och sen var det meningen att jag och anna skulle på bio med två kompisar MEN vi hade ingen som kunde köra oss till en början. Detta är en sak som gör mig väldigt frustrerad här i Amerikatt. Du kan inte komma någonstans utan en bil. Det finns inga bussar, inga tåg, ingen tunnelbana, inga taxibilar, inga cykelbanor osv. I Sverige kan vi ta oss exakt vart vi vill utan en bil, seriöst vart vi vill: Willys, videobutiken, Göteborg, Kiruna...... I USA däremot kommer du absolut ingenstans utan bil. Det som stör mig mest är att jag har körkort!!! Jag kan köra bil! MEN jag får inte. Det är så himla irriterande. Det är organisationen AYUSA som inte tillåter mig att köra bil, så oavsett vilken agency/organisation du åker till USA med så får du inte köra. För "det är farligt, det är en risk". Självklart är det en risk men är det inte mer riskfyllt att åka med någon som inte ens har körkort och sm manb får säga till att det är rött, du måste stanna????? Det är alldeles för lätt att få körkort här i USA. När du är sexton kan dina föräldrar skriva på ett intyg om att du får köra och sen kan du ta ett teoritest om du känner för det. Ingen övningskörning eller uppkörning här inte.
Anledningen till att de har regeln är fär att en utbytesstudent (inte från sverige) dog för några år sen i en bilolycka. Det var hennes amerikanska kompis som körde. Inte hon själv. Ville bara påpeka det.
Jag tycker att de ska ändra regeln om att utbytisar inte får köra bil. Punkt.

Jag pratade med två av mina mammor (Mamma och Marie - Love you!) på Skype i Lördags och jag började tillochmed gråta när jag pratade om att ta sig runt här i USA. Glöm inte bort att jag har det hur bra som hellst och att jag lever livet! Vissa saker här är bara lite svårare att vänja sig vid.

Iallafall så löste sig det där med bion efter mycket om och men. Vi kom tillslut till Victoria Gardens vilket är som ett stort utomhus mall. Det är väldigt Europeiskt. Det är som ett MEGA outlet Barkarby. Affärerna är liksom utomhus (vilket är ovanligt här) och det är inga bilvägar emellan utan breda gågator. Jag har varit där en gång inann och jag gillar det verkligen. Jag kallar det för mini Stockholm eftersom det ser så europeeiskt ut :)
Vi åt på T.G.I. Fridays och jag åt en stor blodig köttbit med potatismos! Jag har längtat så efter het vanligt körtt och potatis! Ingen friterad microvågsugn mat då inte.

SEN ååhh jag glömde nästan bort! Vi gick på spontan bio. Vi gick till biostället och valde en film som började efter fem minuter för vi hade inte så mycket tid och filmen hette Let Me In.
Tio minuter in i filmen så skrek (ja jag typ skrek inför alla där inne). THIS IS A SWEDISH MOVIE!!!!
Det var Låt Den Rätte Komma In!!!!!!! Det var en amerikansk version med amerikanska skådespelare men varenda sceen var exakt som i den svenska! EXAKT! Omgivningen, kläderna, allt. Så hilma ballt!
I slutet av filmen i eftertexten så stod det med stora bokstäver Låt den rätte komma in! Hahah jag blev jätteglad.

Söndag: DISNEYLAND!!
Vi gick upp tidigt och åt frukost osv. innan vi åkte, jag, Anna, min värdmamma och hennes barnbarn. Det var hennes barnbarns födelsedags present så anna och jag hängde med vi också. Disneyland var kul men jag vet att jag uppskattade det mer när jag var här för ca. tio år sedan. Jag kännde mig väldigt vuxen. Som sagt så var det jättekul och det var kul att se allting men de har inga bergochdalbanor osv. så det finns inte så jättemycket att göra i min ålder där om jag ska vara ärlig. Min favorit "ride" var Pirates of the Carribiean (stavning?). Man åkte runt i en stor båt och man fick se massa olika uppbyggda scener från filmen.
Vi var där hela dagen och åkte olika attraktioner och hade det jättemysigt :)
Vid midnatt kom vi till hotellet och alla somnade direkt :P Anledningen till att vi bodde på hotel var för att min värdmamma inte kan/inte vågar köra bil i mörkret så vi stannade över natten.

Måndag: Comubus day! En amerikansk holiday som gjorde att vi inte hade skola = NAJS. När vi kom hem från Disney så åkte Anna och jag till the mall och hängde i timmar och åt middag.

Idag är det Tisdag och jag och Anna ska alldelles strax ut och springa med Elisabeth och kanske Annas homecoming date :) ååh jag har glömt att berätta om Elisabeth! Det är vår nya vän! Hon är verkligen underbar och jag är såå glad äver att vi lärde känna henne för nån vecka sen. Hon är precis en sån kompis som vi längtat efter...
Det är svårt att vara utan er mina bästa vänner, ni vet vilka ni är. Vänner betyder så OTROLIGT mycket. Ta hand om varandra!

Nu måste jag rusa! Har bilder att visa och mer att berätta sen!

DISNEYLAND TODAY!!

Klockan är tidigt på morgonen här i Upland, California. Nu ska vi till Disneyland!! Wiihooooooo!


Anatomy test tomorrow


Jaccuzzi - Spa


Här är våran Jaccuzzi eller vårt Spa som folk säger här i Amerika.
Vi har som ni sett på tidigare bilder en "pool area" i vårat område. Det är lite som en kvartersgård så det är inte bara vårat utan hela vårt grannskap delar på det men det känns som vårat för vi har inte sett en enda människa förrutom oss i detta poolområde sen vi kom hit för ca. två månader sen. Iallafall, jag tänkte berätta lite om bilden här ovan. Ibland när Anna och jag pluggat en hel dag eller bara behöver slappna av och prata så smyger vi hit. Det är superhärligt! Och dude, denna pool är VARM och jag menar verkligen varm. Man får kliva i ett steg i taget för annars bränner man sig. Men när man väl kommit i och vant sig vid vattnet så är det helt perfekt. Så det är här jag och Anna sitter om vi behöver prata. Love it!
Jag är fortfarande helt överlycklig att jag har henne här. Som utbytesstudent är livet frustrarande ibland. Det är ingenting som är dåligt det är bara det att jag/vi inte är vana vid hur folk tycker och tänker. Man skulle kunna kalla det för mini-kulturchockar. Ingenting är inte fel - bara annorlunda. Men såklart så vi respekterar deras kultur, det är bara lite konstigt ibland.
Bluaääääjhhh jag ordbajsar igen. Det är så svårt att få ner sina tankar och känslor i skrift. Ni som känner mig hoppas jag förstår vad jag menar.

Nu måste jag pluggaaaaaa. Jag kom ganska nyss hem från skolan så jag ska äta mellis också :) Mmmm!

Videoblogg från igårKamera batteriet tog slut medans vi filmade så jag får helt enkelt fortsätta att berätta om de roliga planerna här.
Nästa helg ska Anna, jag och några av våra kompisar åka till Universal studios på en Halloween tema kväll!!!!!!
Vi ska dit under dagen också men på kvällen så ändras allt om på något sätt och all personal är utklädda till monster osv. Till en början tänkte jag att Pfft, det kan ju inte vara så läskigt. Lite coolt att se alla utklädda och blablabla. MEN jag pratade om det i skolan med folk och tydligen är det jätteläskigt :S 
Det är mitt i natten som det håller på så det kommer vara helt mörkt och som de jag pratat med sa så går "spökena" runt och förföljer en osv. Plus att de kan hoppa fram lite var som hellst, även när man åker bergochdal bana. Förra året hade en av tjejerna här kissat på sig..... Anna sa att hon skulle packa med sig ett par extra byxor. Haha. Jag vet inte om jag orkar vara så ambitiös.

På tal om dramat som jag pratade om i videon så har det löst sig nu :) :)
Igår hade det en fight ute på gatan här och de verkligen skrek på varandra men ja, jag antar att de som kom ut behövde komma ut. Jag var som jag sa inte med i dramat så jag satt inne och bara väntade på att de skulle komma in :P Kännde mig lite som en mamma, haha.
Imorse när jag och Anna gick in till Yeros klassrum och skulle lämna hans tröja (Ännu mer mamma tecken. Han hade glömt sig tjocktröja så jag hämtade den och gav den till honom). Iallafall så gick vi in i klassrummet och jag sa "Aren´t we the best sisters in the world" and he came and hugged Anna (and me of course). It felt soo good to se them together as usual again.
Jag såg äver senare på Yeros Facebook status "I´m happy now"


Så nu är det som vanligt mellan oss alla igen :) Haha, jaja nog om mig och mina småsyskon :P

Jag har suttit och pluggat sen jag kom hem från skolan (vi han inte gå till kyrkan för att vi hade så mycket att göra) och nu är klockan alv elva så jag är tröööööött. Det är jobbigt att gå upp 5:50 varje morgon.Bilden är tagen förra veckan när vi gick ut men vår hund Bella hade vi på oss linnen och shorts.. Not anymore.
Eller jo. Jag kollde vädret idag på internet eftersom det varit så sjukt konstigt väder de senaste dagarna och idag var det 15 grader!!!! På Lördag ska det bli 37 grader igen så jag antar att detta konstiga väder är någon slags "kallvåg" eller nåt sånt :P Knäppt. By the way - Jag äter yoghurt på bilden...


Ojojoj vad jag babblar. Jag måste gå och lägga mig nu. God morgon Sverige

Funny fact about my sister

Okay, this is what my sister does every single morning: She kisses herself in the mirror.
Våran städare kommer varannan vecka och tvättar bort dom men Anna fortsätter ändå ;)

I tried to take a picture of it all but it was hard :P You can see some of them though

Anna hälsar by the way :)

Fair, Pow wow and other stuff

Jag har mycket, mycket att berätta om. Gud jag har inte skrivit på en vecka! Måste skärpa mig.

I Fredags åkte jag med hela familjen Adams (De är så vi kallar oss eftersom vi är lite udda - Två mammor med fem barn, varav fyra av dem är icke-amerikaner) till La County Fair. Det är en Fair (mässa/marknad) som håller hus under en månad varje år så vi åkte dit på kvällen allihopa. Anna, jag och Yero var sura och trötta innan vi kom dit för vi skulle egentligen träffa kompisar och gå på bio och hänga men så sa våra mammor att vi skulle till The Fair. Skitkul tänkte vi, inte. Iallafall så åkte vi dit på kvällen och väl inne på Fairområdet så ändrades mina känslor. De var ett ENORMT område med massa karuseller, bergochdalbanor osv. och det var massa folk och musik spelades överallt och det var bara allmänt ballt.
En lite rolig grej som hände var också att i kön på vägen in genom biljettluckorna så träffade vi av en slump vår kompis Vanessa som var där med hennes mamma och de hade extra biljetter till en konsert som skulle hållas där så Anna och jag hängde med på konserten och vi hade ingen aning om vad det var för band men när de började spela första låten så kännde jag igen den! De spelade massa låtar som jag känner igen, t.es "Maneater" och "Out of touch" Jag kollade upp på internet senare vad bandet hette och mamma och pappa ni kanske vet vilka det är, Hall & Oats hette dom. Hela publiken var av generationen äldre men vi dansade med ändå, haha.


Jag tog bilden från vart jag satt i publiken för man kunde se lite av hur Fairområdet såg ut men det var svårt att få till en bra bild, men man ser palmer iallafall :)

En video jag hittade på YouTube - De spelade denna låt på konsertenEfter konserten så gick Anna, Vanessa och jag till en av miljoner olika stånd med mat (mesdadels friterad mat) och vi bestämde oss för att pröva något riktigt äckligt för de hade verkligen allt där på marknaden. Det slutade med att Anna köpte en friterad Smore (Villket är kakor med marshmallows och choklad emellan), Vanessa tog en friterad Snickers (Ja jag vet, jag undrade också hur i h**vete man kan fritera choklad) och jag valde friterade Oreo. Vi smakade på varandras och efteråt så dog jag. Ush, vad vi hade ont i våra magar...
Så för att vila upp oss lite gick vi in i ett "shopping centrum" som fanns där och kollade efter kläder till våra Halloween outfits. Vanessa ska vara Pocahontas och jag ska vara Barbie. Anna vet inte än vad hon ska vara men vi ska tänka ut något bra :)Nyttigt

Det känns fortfarade som att jag är på semester här ibland förresten. Till exempel på the Fair. Jag gick runt i shorts och linne utomhus sent på kvällen bland palmer, bergochdalbanor och andra turistiga saker. När kommer jag fatta att detta är mitt hem? Jag har varit här i över två månader och jag har nio kvar om jag inte tänker fel. Oktober, November, December, Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni.

På tal om att jag har nio månader kvar så kan jag passa på att berätta att jag saknar er.
Många av mina vänner i skolan frågade mycket i början om jag var homesick och jag svarade nej. Jag svarade nej för att jag inte var homesick och det är jag inte nu heller. För mig är Homesick att må dåligt, vilket jag inte gör. Jag saknar er men jag mår inte dåligt över det. Det är svårt att förklara i text men förhoppningsvid förstår ni vad jag menar. Jag vill tacka alla där hemma som läser min blogg och följer mig under mitt äventyr. Ert stöd betyder mycket mer än vad ni kan ana. En kommentar på bloggen gör mig fullkommligt överlycklig! Så kommentera mera. Jag vill veta vilka ni är som läser min blogg - Har runt hundra läsare varje dag!!!

I söndags åkte jag och min Adams Family till en Indian Pow Wow. Ett Indian Pow wow är en gång om årat och det är när Indianer samlas och firar att de är Indianer. Typ. Det var iallafall något som Ruthi ville att vi skulle se eftersom det är en del av den amerikanska kulturen. Det var häftigt att se Indianer i deras dräkter när de dansade men det var alldeles för varmt ute menans vi var där så jag och Anna satte oss efter ett tag i skyggan och vilade. Över 40 grader är för varmt ibland...

På tal om vädret så har det blivit "kallt". I onsdags förra veckan så var det rekordvärme här i Upland 45 grader. Fatta hur det var att gå till skolan i den värmen. Alla rör sig väldigt långsamt när det är så varmt. Det är liksom lite som att folk är zoombies i skolan. Min skola är ju som sagt utomhus så mellan lektionerna så är alla utomhus och ja, alla är lite som sniglar helt enkelt. Det är för varmt för att skynda :P
Ett par dagar efter den sjukt varma dagen så blixtrade det och åskade under eftermiddagen på grund av att den varma luften vi hade krockade med kall luft. Så igår hade vi 24 grader och idag var det 19. För er hemma i Sverige kanske det är svårt att fatta att 19 grader är kallt men att gå från att ha över 30 grader varje dag i två månader så känns det kallt när det så fort går ner till 19.

Videoblogg som jag gjorde igår :)


RSS 2.0