Jordbävningar!

Klockan är tio på kvällen här och jag ska snart gå och lägga mig. Är jättetrött efter allt plugg plus att jag går upp sex varje morgon. Innan jag lägger mig vill jag bara berätta att jag nyss fick reda på av min värdmamma att under den senaste veckan har det varit 737 jordbävningar här i Californien!!!!! 737 stycken!
De är så små så man känner dom inte. Min värd mamma hade tydligen vaknat inatt runt två på grund av en jordbävning men jag sov så jag kände den inte. Men som de flesta säger här så garanterer de minst två "riktiga" jordbävningar under mitt high school år, läskigt!

Det är så konstigt för detta är så långt ifrån Sverige man kan komma.
I skolan går vi igenom jordbävningsövningar istället för brandövningar och när jag och Anna skulle dekorera vårt rum med tavlor så var det massa jobb med det eftersom att de kan trilla när det är en jordbävning. Vi kan till exempel inte ha något ovanför våra sängar och allt som sätts upp på väggarna måste vara fastspikade. Det är liksom ett lite annat tänk än vad vi svenskar är vana vid.

Jaja, nog med nattprat! Nu: BED TIME!!!


Kommentarer
Postat av: Mathildaaaa

Haha vad sjukt!! med alla jorbävningar, men cooolt :D USA är bäst haha , riighhhttt??

<3

2010-09-01 @ 04:13:16
Postat av: Lena Israelsson

Usch vad läskigt! Hoppas du slipper ens känna av en jordbävning. Kramar

2010-09-01 @ 06:34:15
URL: http://ellinorisverige.blogg.se/
Postat av: Britta Palm

När vi var i Japan skrattade vi åt alla trassliga elledningar i stolpar vid de finaste kvarter. Sen satte vi skrattet i halsen då vi förstod att det var för att snabbt kunna få igång elen igen om det varit jordbävning.

Min väninna berättade att hon alltid hade väska med pengar och pass samt skor vid sängen. Man kunde inte springa över glasbitar. Hon hade bott i Japan och andra oroliga delar av världen då hon jobbade för FN.

Därför fattar jag att ni har övningar alldeles nödvändiga. Puss och Kram

2010-09-01 @ 14:55:24
Postat av: mormor

Hej hjärtat.hoppas det fortfarande är bra med dej.vi åker till landet i dag fredag, hem på tistag så då slänger jag mej på datorn för att läsa om dej.Här är det kallt o blåsigt Morfar jobbar idag så jag tränar att skriva det går nog bättre för varje gång Pussar Kramar.

2010-09-03 @ 10:41:51
URL: http://ellinorinusa.blogg.se/
Postat av: mormor

Hej Hjärtat.Va fint med ert hjälparbete,det behövs så klart. I dag har jag bakat limporna du vet, ska be din morbror ta jasen ock åka över med några.Älskling ta inte för mycket nässprej då kan du få mer täppa. Puss o Kram.

2010-09-12 @ 19:52:08
URL: http://ellinorinusa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0