Jordbävningar!

Klockan är tio på kvällen här och jag ska snart gå och lägga mig. Är jättetrött efter allt plugg plus att jag går upp sex varje morgon. Innan jag lägger mig vill jag bara berätta att jag nyss fick reda på av min värdmamma att under den senaste veckan har det varit 737 jordbävningar här i Californien!!!!! 737 stycken!
De är så små så man känner dom inte. Min värd mamma hade tydligen vaknat inatt runt två på grund av en jordbävning men jag sov så jag kände den inte. Men som de flesta säger här så garanterer de minst två "riktiga" jordbävningar under mitt high school år, läskigt!

Det är så konstigt för detta är så långt ifrån Sverige man kan komma.
I skolan går vi igenom jordbävningsövningar istället för brandövningar och när jag och Anna skulle dekorera vårt rum med tavlor så var det massa jobb med det eftersom att de kan trilla när det är en jordbävning. Vi kan till exempel inte ha något ovanför våra sängar och allt som sätts upp på väggarna måste vara fastspikade. Det är liksom ett lite annat tänk än vad vi svenskar är vana vid.

Jaja, nog med nattprat! Nu: BED TIME!!!


Video from the "pool party"


Början på min andra vecka i Upland High

Hello Sweden!Jag har det fortfarande underbart här borta i Upland California och vädret har blivit mer behagligt nu. Förra veckan hade vi över 40 grader varje dag (förutom nu i helgen) och jag dog. Nästan. Jag vill verkligen inte klaga för jag älskar värme men det var verkligen för varmt. Det är få gånger i mitt liv som jag varit med om en sån värme och det går knappt att beskriva. Jag och Anna gick till poolen en dag för att svalka oss och det tar ca. tio sekunder att gå dit (poolen är i princip bredvid vårt hus) och bara den lilla biten var jobbig att gå. Plus att man måste ha vatten med sig när man går för att hälla över flipflopsen, annars bränner man fötterna och det gör ONT!
Men som sagt så har temperaturen gått ner väldigt mycket nu under helgen så idag var det bara runt 25 celcius och jag och anna var nog seriöst de enda personerna på hela skolan som hade shorts... de andra 3 998 studenterna hade jeans. De tyckte det var kallt.

Nu sitter vi hemma och ska snart börja göra läxor, igen. Vi har test imorgon på 60 Anatomy ord. FATTA! Jag kan inte ens säga de på svenska och nu är det engelska som gäller. Jag skrev definitioner av ALLA orden igår på engelska så jag hoppas att det går hyffsat snabbt att lära sig dom.


Söndag kväll

Idag har varit en hektiskt dag som vanligt.
Började med att hänga i kyrkan imorse och därefter åkte vi hem och åt lunch för att efter det åka iväg och köpa dansskor till mig och röda tröjor till min och min syster inför Peprallyt på fredag. När rvi var klara med det åkte vi till Petsmart (en ENORM djuraffär) där min värdmamma handlade mat till alla djur och jag själv stog och tittade på undulater. Jag skulle kunna titta på fåglar i timmar utan att tröttna.
Nör vi kom hem från alltihopa så var klockan dags för middag så vi beställde hem Pizza Hut pizzor hem till dörren (ja jag har blivit amerikan nu) och vi åt dom madans vi satt och pluggade och vi har pluggat fram tills nu. Klockan är elva på kvällen här i Cali och jag är jättetrött! Anna hoppade in i duschen precis men jag kommer gå och lägga mig ändå.

Imorgon ska jag lägga upp bilder på vårt rum förresten! Jag kom på att jag inte gjort det än och när jag fick Jossans kommentar på Facebook så påminnde hon mig. Jossan: Jag har flaggan ovanför min säng :) :) :) Så där hade du fel, klart jag inte glömde den! :)

Imorgon är det uppstigning kl. sex som alltid eftersom man har samma schema varje dag.

Förresten! Jag har det så sjukt bra här i USA och jag lever verkligen min dröm men jag måste erkänna att jag blev liiite avis när Sandra, min bästa vän, berättade att de redan hade beställt studentmössor!
Men som Sandra sa till mig så kommer jag ju faktiskt att ta studenten två gånger :)
Ni i Sverige tar studenten den 3:e och jag tar graduation den 9:e så jag kan kanske kan komma lagom till efterpartyt! haha :PNej usch vad jag svamlar. Jag är bajstrött så jag ska lägga mig nu!
Godmorgon Sverige!

Enormt Campus AreaDetta är min skola! Weheeejj!
Campus är enormt och jag alla mina classer är helt utspridda! Som ni ser så är alla sport fields också stora! Jag hinner inte skriva mer just nu för jag ska äta! Sen ska vi åka och handla dansskor till mig. Man måste ha speciella skor och kläder så man får verkligen inte ha det man vill, lite konstigt men men. Senare ikväll ska Jag Anna Yero och Leonard kanske på bio :) Fast jag vet inte om vi kommer hinna det :( Jag har sååå mycket plugg :/

Hörs snart!


ChurchDetta är bilder från förra veckan i kyrkan och nu är det dags igen. Bilderna är tagna från själva kyrkan men det är inte där vi ungdomar håller hus. Alla ungdomar i kyrkan har som ett ungdomsrum som liknar mer en ungdomsgård än något kyrkligt. Väl uppe i ungdomsrummet så snackar vi eller gör olika tävlingar men också.......... lite bibel läsning och böner. Jag tar med min kameran idag så kan jag visa sen :) (Om jag är riktigt smidig kanske jag kan filma lite hur det går till)


Efter en vecka i Upland High

Jag är för trött för att skriva på engelska nu! Anledningen till att jag skriver på engelska är för att jag måste. Hamnade i lite trubbel och från och med då så skulle ALLT jag skriver på internet vara på engelska men jag pallar verkligen inte just nu. Här i California är klockan över tolv på natten och jag har varit uppe sen sju.
Imorse volontär jobbade vi nämligen på något som kallas för Food Bank och det vi gjorde där var att packa boxar med mat och ge det till fattiga männsikor. Det var intressant att testa på.
Jag och Anna var trötta efteråt men vi ville inet ligga vid poolen för det var för varmt så vi betämde oss för att åka till Shopping mallet utan smink och men sunkiga kläder istället. Det var najs!
Vi bara chillade och avslutade som alltid på Starbucks :)

Efter middagen kom Yero and Leonard över och vi satt i Annas och Mitt rosa rum och bara snackade, så det har varit en ganska lugn dag :)

Igår så var Anna och jag medbjudna till en american football game efter skolan så vi åkte dit och det var så himla amerikanskt! Jag fattade ingenting av matchen (massa players sprang in i varandra och sen blåste de av och så fortsatte det i två timmar) men själva stämningen och omgivningen. Jag lever i en High School film och som Anna och jag sa: Det är som att vi är här på semester!

Jag skriver mer imorgon!! Good night! God morgon Sverige!

Upland High School

HELLO!


Detta är Upland High Schools symbol. En skottsk kille. Inte så jättehäftig om man säger så, haha. Vår skolmaskot är en skottsk hund och vår skolfärg är grön :)

Här i Californien är klockan snart fyra på eftermiddagen och hemma i sverige är klockan snart ett. Nio timmars skillnad alltså. När jag kommer hem från skolan går ni och lägger er och när jag vaknar så är ni hemma från skolan men då måste jag till skolan istället...

Anyways, This monday was the first day in Upland High School and it was awesome! Now after four days of school I can totally say that I love it! The school has like 3,800 students so it´s CROWDED!!

School starts at 7:45 and all students have the same schedule so when you get to school in the morning there´s sooo much people everywhere! You can definitnetly say that I was chocked the first day when I saw all the people...  My first class is Match and I´m taking a math class called pre Calculus which I think is pretty dificult. It´s really wierd because in Sweden I´ve learned more math than the emerican students in my class have like Svenska: derivata, cosinus, sinus, tangens, kurvor/grafer, minimipunkt och maximi osv. but even though I can do all this stuff it´s really hard! They do things that.. I just don´t know anything about. But I will do my best! Match class ends at 8:42 (I know it´s stupid) with that a bell is ringing and after the bell rings you have exactly 7 minutes to go to your next class.
Colin said to us the first day in school: "Don´t talk, just walk" and that is sooooo true! You don´t have time for anything else than to just walk. If you need to go to the bathroom you have to do it really, really quick. Next lesson starts at 8:49 and ens at 9:46 and I have American Government which is a good class, because there are three girls that I can talk to and they are very nice. They even asked me if I wanted to go to a fotball game with them sometime :)

My third class (between 9:53-10:53) is dance which I don´t know what to say about because we haven´t start dancing yet but we will do it on monday. The teacher said thay she´s maybe going to swich my dance class to advanced dance class but we´ll see. Today I actually met the cutest girl ever! She is in my dance class and we started talking and she asked me a lot about Sweden and Europe and she was so exited about the fact that I am from Sweden and everything so we changed cellphone numbers and we´re definetly going to meet each other after school sometime :) 

My fourth class is Anatomy (Science) and I love that class because of the teacher and the students. The subject itself is kind of hard because of all the words of muscles and bones and stuff but the teacher is very understanding. Class starts at 11 and goes on til 11:57.
Today one guy in front of me turned around and said "you don´t talk much, do you?" I was like WHAT!? I said to him that - how am I supposed to talk when you´re not allowed to talk during class and taht I don´t have anyone to talk to... he was like eeh yeah that´s a good point. He tought it was strange that I didn´t have any one to talk to so I told him that I am from Sweden and that I am here on an exchange program and he and his friends turn around and they wher like HUH!? are you serious? that´s sooo cool! We had lunch after class so we ended up going with them to a hamburger palce which is very popular here called IN N OUT. I don´t know why people are going off campus during lunch because you just have time for buying something, eat in the car on the way back to school and then you have to hurry to get to your class but most of the students do it. Everybody have cars so the drive everywhere.... America.

After lunch I have Fashion Marketing (between 12:39-1:36) which seems like a very cool class! We were watching Project Runway in class the other day and today we where reading fashion magazines!

My last class is English which is the funniest class I have ever been to in all my life! The teacher is the funniest guy I´ve ever met!! He is hilarious! We got our seats today and I felt someone poking me on my shoulder and is was a guy behind me and he was really nice! He knew that I was from Sweden so we started to talk about all the differences between America and Sweden and it felt really good to talk to him because I don´t know anybody in the class exept my sister which is sitting far away from me.

I am going to bring my camera tomorrow so I can show you what the school looks like :)

By the way! I talked to Tobias this morning!!!!!!!!!!! I Love you!!
Miss you all!


Random picture! I don´t have any pictures of the school yet so I tokk this. Me and my brother :)

Vi lyfter från Sverige!

Klockan är tiiidigt på morgonen när filmen är tagen så bortse från hur jag ser ut och försök att tänka er in i hur jag kännde i denna stund istället... Det var helt ofattbart - Min dröm hade börjat!Nu har det snart gått en månad sen jag åkte och man kan definitivt säga att jag varit med om en del under denna månad. Jag lever i nuet och tar vara på varenda minut här i Californien. Jag lever verkligen i en dröm nu!

By the way: It was 42 dergrees Celcius today!! Imorgon ska det bli ännu varmare! I am going to die!!!!!!!!

Harry Potter scar!

The wierdest thing happend the other day, I scrached myself in my forhead! My nail was riped up so when I put my shirt on I scrached myself! And even though it is tiny It hurt sooo bad! It hurt verytime I touch it!


The poolparty!

Here are some pictures from the poolparty this weekend :)Some of my friends! Colin närmast och därefter hans flickvän Amber :) Look at the HUGE Goldfish box by the way! It´s like a cheese cracker that are very popular/common here but this box was something special... Tony, the guy with glases, was the birthday kid :) Längst till höger är Candace, supergullig tjej!Colin and Yero playing Basket ball. The mountains in the background :)Basket ball again, thought it was a cool picture :)Tyler at our Bonfire :)Bonfire again...My sister and friends at the pool :)We made S´mores! A typical american snack, biscuits with chocolate and grilled marshmallows in the middle. It was soooooo good :) We sat with our math teacher and ate them. Tonys (the birthday kid) dad is my math teacher ;)My sister with her S´moreColin wanted me to take a picture when he had his hand in the fire...Yero  and Tyler playing some game

Rock band!!!! Henke, Wisse eller Daji om ni läser detta..... Jag berättade om er Guitar Hero Metallica thing och de är sååå impressed! Hahah de vill träffa er ;)

We played a game called Ninja and it was hilarious! It´s hard to explain what the meaning of the game is so I let the pictures speak for themselves.NINJA!

Americanized

This weekend we where at a friends house at a poolparty and we gave him this cool hat with amarican colours.
We just had to take some pictures before we wreped it in and gave it away... ;)By the way: Today was out first day in Upland High School and it was awesome! I will tell you all about it tomorrow because we have to sleep now! It´s 11:30 and we´ve put the alarm on 6am...........

Outside cinema pictures!

A have so many pictures that I didn´t had time to publish earlier!

Some days ago, I think it was this Wednesday, we were at a free concert outside in a park and later after the concert they showed the movie UP at a huge wall and all of it were outside! The movie ended at about 11pm and it was still hot outside. Wen sat in the grass and I wore only shorts and a shirt! It was so much fun! It was me, my sister Anna and Yero (my kind of brother, but not brother...) went there together and met Colin there hwo was working as a volounteer at the concert so after the concert when the movie started we sat together with Colin and his girlfriend Amber and met some other people also so it was really nice! I have some pictures to show you:American sized chips bagConcert :)During the concert, waiting for the movie to start :)Cinema outside!! UPIt´s was hard to take picture without flash but this picture showes the screen and the people watching it. Some kids had these lightning sticks which you also can see in this pic.


Hollister song!Me and my sister listen to this song almost all the time now. This song in played every time we go into a Hollister store! Even when I was in New York.

Now it´s ten in the morning here in Cali and we are soon leaving to go to church... Church is NOT like swedish church. I´m bringing my camera today to show you later :)

Kisses

ButterfliesThis picture is a bit blurry but I just wanted to show my new key. The first day here in Upland I had the butterfly ring you can see in the picture and my hostmom saw it and said to me that she wanted to give me something so I would remember her (this was before we decided that I was going to live here) and she gave me a butterfly made of of feathers. I was so happy because my mom is Sweden love butterflies so for me it was like a sign...
Later when we found out that this was my new home my hostmom made me a key with butterflies on it!
This is going to be a perfect year!

Impossible - AnberlinThis is as song that we listen to all the time when we are in the car :)

Shopping!Things for school. A bag to put everything in that isn´t a backback (I would never wear a backpack for school). A new pink wallet, Pink stickers, Envelopes in different sizes, Pink folder with lined papers in it, Graphic papers for math lessons, Pink paper, ruler, pens and pencils, Hard pink folder with organizers in it.Clothes! Some of them from New York and some of them from California :)Webcam for Skype, Sunglasses, Pink hair dryer, Cottonstocks (they didn´t have any smaller box so me and my sister are sharing), cotton pads and nail polish remover, Necklaces, nail things, make up....My scrapbook things! I´m gonna put everything in in the pink book and write about things that happens here during the year :)

I just talked with my mom and dad at skype with webcam and then with grandma!
Now I´m going to go out for a run!

Pictures from my first day in UplandColin - our american friend who has helped us with everything here!Colin, my sister and brother :)Colin and Yero...JUMP!Outside our house :)


Next to our house we have a pool where we´ve been almost everyday since I came here, I love it! The weather here is crazy if you compare it with Sweden. Today it´s been almost 37 degrees celcius. If you want to be outside you have to be in the pool area so you can jump in the pool every ten minutes so you don´t melt away. Now it´s almost eight pm here in California and soon I´m going out for a run and then take a swim in the pool.

I´ll write later!

Tennis with my sister!

I have a couple of minutes now before our mom is coming to pick us up. My sister has her first tennis practice today and I´m going too to support her :) When we come back I´m gonna put up lots of pictures and I have a lot to tell you!

See you later!!


At the pool!


Good morning Sweden and good night California!


Frukost!When I told my host mom that I liked Oatmeal guess what happend... She pulled out two american sized boxes with Oatmeal! The bag in the picture is a portion bag. They are perfect! The bags also have different tastes like cinnamon apple or honey an so on.My breakfast: Oatmeal porridge, fresh oranges, banana bread with sunflower seeds in it and the pink stick in the picture is youghurt. My sister and I call them funny-yoghurts :) We eat them all the time...

Me and my sis are going to do some laundry now = desperate housewifes :)

Jogging!

It´s 8:20 am and the rest of my family is sleeping.Took this picture about ten seconds ago... I had sunscreen spf 30 yesterday at the beach but my skin is still red, sorry about that. Now I´m going out to run :)

At Huntington beach


Me at the beach!Me and my sister from another misterLifeguardsAnna my sister from Holland!Siblings :)Anna 17 and Yero 15WE ARE SISTERS NOW!Me and my German BrotherVolleball fieldsAt the pier to get some lunchSurfers everywhere!Me at the pierI think my plane crashed and I´ve gone to heaven....My sister!My brother... again. 


Paradise!!!


At Havaianas store!Havaianas for babies. America....

Jag saknar er!HJÄRTA!

Sista dagen i New York! :(

Igår åkte vi till ett MEGA-stort shopping mall istället för att åka till stranden eftersom att vädret blev sämre. Vi var trötta vi tjejer så istället för att shoppa så satte vi oss och gjorde manikyr det första vi gjorde :) När vi kom hem från the mall så hade vi rehersal fram till sovdags. Idag har vi haft samtal med våra ledare en och en. Nästan som ett utvecklingssamtal var det. Vi pratade om förväntningar och om hur jag tycker veckan i New York har varit och så vidare. Efter samtalen så tvättade jag två tvättar. Det är skönt att ha rena kläder när man kommer fram till familjen istället för att börja tvätta det första man gör.

Senare idag är det dags för show!!

Här kommer lite blandade bilder från New York eftersom de inte har gått att ladda upp förut.Jag för bara några timmar sen utanför huset där vi bor. Det är här ute jag sitter nu och skriver :)Skolbuss!! Mitt huvud finner ni vid min vita sko som sticker upp av någon konstig anledning :POsminkad (är tvungen att nämna det så att ni har förståelse att jag ser ut som jag gör). Här satt vi och väntade på att få manikyr. 9 dollar.Efter manikyren! Min hand är den med korallröda naglar. Armbanden köpte vi tillsammans och de är som ett minne vi har tillsammans från denna vecka. De var som menade till oss! Amerikanska symboler (hamburgare, pommes och läsk) och på armbanden står det Best Friends Forever :)Jag och Caroline.... inga kommentarer.En annan konstig bild som jag inte tänker kommentera...


Nu är det snart dags för lunch!

History och shopping mall

Hejhej. (tobbe, du vet hur man utalar det) ;)

Igår efter frukost fram till lunch så hade vi historia.... De som känner mig vet hur jag kände innan. Inte kul. MEN, det var en av de bästa lektioner jag någonsinn haft. Läraren var jättejätterolig och skämtade hela tiden och tog fram massa elever för att spela olika historiska personer osv. Fast jag var väldigt trött så jag höll på att somna i slutet. På tal om Jetlag så har det gått snabbt att ställa om till amerikansk tid tycker jag. Jetlagen känndes mest första morgonen när vi alla vaknade tidigt på morgonen/mitt i natten och var helt klarvakna. Nu är jag bara lite trött ibland men det är nog inte bara av tidsskillnaden. Vi gör saker heeela tiden.

Nu ska jag lägga i en vittvätt så att det hinner torka innan jag åker imorgon. Fem går bussen och nio går mitt plan till Los Angeles! Jag vill inte åka härifrån! Vi har haft det så hilma roligt och jag har fått vänner för livet!


Jag tänker på er där hemma! Puss och Kram

Bilder!

Dag 2 - BaseballMitt lag - The Sex And The City Girls
Dag 3Dag 4Dag 5


Manhattan igen!

22:15 amerikansk tid.

Jag är såå svettig just nu! Vi har varit på Manhattan hela dagen och vi kom hem nyss och vi åkte en gul skolbuss hem och det var så jävla kul! Vi hade partymusik på så vi dansade och sjöng med och det var bara så sjukt roligt! Jag har skrattat nonstop i timmar!

Imorse gick vi upp tidigt för att ta den gula skolbussen till Manhattan och när vi kom dit så hade vi några timmar fritid innan vi skulle äta på Planet Hollywood. Sophie från Danmark, Linda från Norge och jag shoppade lite först vid times square med sen gick vi till en ENORM m&m affär. Det var tre våningar fulla med m&m godis och m&m saker! Efter det gick vi till toysRus och den affären var ännu större. Det fanns ett pariserhjul som man kunde åka inne i affären och de hade en avdelning med två våningar med bara Barbie! Jag dog lite.

Lunch åt vi på Planet Hollywood och vi fick hur mycket mat och cola som hellst! All mat och alla aktiviteter är betalada för det ingick i priset så jag har inte betalat några andra pengar än de pengar jag spenderar när jag shoppar. Planet Hollywood är en restaurang som påminner om hard rock café men istället för instrument så har de kostymer och sceenkläder från kändisar på väggarna. Såg bland annat kläder från Twilight och skor från Trollkarlen från Oz. De hade även en dj som spelade musik hela tiden och helt plötsligt säger han ut i högtalarna: "Welcome to Planet Hollywood STS Exchange Students" och så visades den texten på stora skärmar runt om i restaurangen :)

Efter lunch gick vi till Rockerfeller center och åkte upp till toppen. The top of the Rock. Det var super häftigt! Utsikten var helt otrolig och vi tog massa bilder! Jag gick med Caroline och Carolina (sverige) och när vi var där uppe så kom det ett kinesiskt par som tog massa kort på oss och jag fick sitta i den kinesiska fruns knä.. Det var lite kul faktiskt. Kanske tog de bilder eftersom att vi alla är blonda och hade i princip likadana kläder på oss :P

Efter Rockerfeller Center så hade vi fem timmar fritid med vi var  ganska trötta så vi satte oss och tog en paus på Starbucks och efter det hängde vi på Time Square där vi spenderade många timmar och bara snackade.

När klockan var sex så var det samling igen och vi fick vår middag och gick till en hamn där vi tog en sightseeing båt, Circle Line, runt Manhattn och förbi Frihetsgudinnan. Resan tog ca. tre timmar och det var så himla mysigt när solen gick ner och allt ljus bara lös upp men efter ett tag gick vi in till alla ledare och vi var riktigt flummiga. Vi kunde inte sluta skratta!

Och sen vet ni ju vad som hände på bussen hem. PARTY!

RSS 2.0